avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... lipsa act de proprietate pe casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

lipsa act de proprietate pe casa

buna ziua! Din anul 1981 stau cu mama intr-o casa la tara, facuta pe pamantul unei bunici ale mele care intre timp a decedat. Aceasta bunica are 3 copii: tatal meu( care si el a decedat intre timp), si inca un baiat si o fata care traiesc.Problema este ca eu si cu mama nu avem acte nici pe casa si nici pe pamantul din jurul casei.Intrebarea mea este urmatoarea: ar putea cei doi copii ai bunicii care sunt inca in viata sa vina si sa ne dea afara din casa ? ( pentru ca teoretic ei sunt singurii mostenitori ramasi pe ceea ce a avut bunica mea, de moment ce tata a decedat) .Va multumesc! ( mentionez ca bunicul este decedat si el) . Am uitat sa mentionez ca cei doi copii ai bunicii care traiesc nu au nici ei niciun act pe nimic din ceea ce are bunica( case sau pamanturi)
Ultima modificare: Vineri, 24 Septembrie 2010
addonys_2007, utilizator
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 14:41, 25 Septembrie 2010
mostenitori legali sunt fratii tatalui dvs si dvs.
problema este ca unul din fratii tatalui meu este avocat, si ma gandeam ca ar putea gasi ceva care m-ar putea "zbura" din casa ( pe mine si pe mama) de moment ce nu am acte pe casa..Ce sa inteleg prin "mostenitor legal"? adica mama are drepturi egale ca si ceilalti doi?
dvs ca mostenitor al tatalui dvs aveti drepturi egale cu unchiul si matusa dvs.
Din ceea ce spuneti dvs. banuiesc ca nu s-a dezbatut succesiunea nici de pe urma bunicii nici de pe urma tatalui dvs.
Ar trebui sa ne confirmati/infirmati daca casa a fost edificata tot de bunica dvs. sau a fost edificata de tatal dvs. impreuna/nu cu mama dvs.
Apoi ... sa ne spuneti daca fratele si sora defunctului dvs. tata locuiesc impreuna cu dvs. in acest spatiu.
va multumesc pentru informatii. O sa dorm mai linistit de acum incolo.

Alte discuții în legătură

Nu avem acte pe casa gabrielarosu gabrielarosu buna ziua. tatal meu a decedat in urma cu trei ani. casa in care locuim este a bunicilor mei. bunicul a decedat si el. tata nu are decat rol pe numele lui. ... (vezi toată discuția)
Vanzare casa bunica cu partaj voluntar, fara succesiune Manu111 Manu111 Buna ziua, Am o problema mai delicata,cred.Este vorba despre o casa,mostenire de la bunica mea,care a decedat in 1986. Bunica a avut 2 copii(mama mea si ... (vezi toată discuția)
Vreau sa fac acte la casa si nu stiu cum monikuttza892007 monikuttza892007 mama a primit de la bunica o casa dar problema este ca nici bunica nu avea acte pe ea,dar la primarie a platit pe numele ei casa,acum bunica a decedat si nu ... (vezi toată discuția)