avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... 2 case, o singura autorizatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

2 case, o singura autorizatie

Buna ziua.
Va cer ajutorul intr-o problema care ii depaseste pe reprezentatii din primaria localitatii de domiciliu.
Bunicul meu a avut un teren de 2000mp, pe care a construit o casa cu autorizatie in 1960. Aceeasi autorizatie a folosit-o pentru a construi in 1972 a doua casa pe acelasi teren, casa care a fost folosita de la constructie de unchiul meu.
In 1985 vinde prima casa (cea construita in 1960) tatalui meu, si 1150 mp din suprafata totala detinuta.
Dupa decesul bunicei mele in 1991, masa succesorala (casa din 1972) s-a impartit intre unchiul care locuia in ea, si bunic. Tatal meu si ceilalti 3 frati au renuntat la mostenire.In certificatul de mostenitor apare scrisa autorizatia casei din 1960, autorizatie scoasa si folosita pentru prima casa.
Dupa decesul bunicului in 1993 nu s-a facut dezbaterea succesiunii.Tatal meu doreste cota sa din masa succesorala pentru a o da unei fiice a unchiului in cauza (fiica este din prima casatorie a unchiului, si mama vitrega vrea s-o lase fara nici o parte casa).
Problema se ridica privind autorizatia care a fost folosita la ambele case.
Tatal meu a prezentat problema celor din primarie, dovedind cu acte problema in cauza, si cerand ca reprezentatii primariei sa ceara unchiului meu sa-si rezolve problema folosirii ilegale a autorizatiei casei din 1960. I s-a raspuns sa se adreseze instantei de judecata.
1.Cum se poate rezolva problema folosirii ilegale a autorizatiei casei tatalui meu? Exista alte demersuri ce trebuie facute sau unica varianta de solutionare este instanta?
2. Avand in vedere ca succesiunea dupa bunicul meu nu a fost discutata,si tatal meu isi vrea cota din mostenire, pot aparea alte probleme?
Va rog ,mentionati-mi daca exista alte aspecte, probleme la care tatal meu trebuie sa se astepte.
Multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Mostenire bunuri de la bunic Raimonda Raimonda Va prezint urmatoarea situatie: -casa construita de parintii mei in 1960,dar pe numele bunicului -taxele casei platite de parintii mei -exista ... (vezi toată discuția)
Mostenitori lulus lulus bunica mea a decedat in 1992, iar dupa decesul ei nu s-a facut succesiunea, mostenitorii fiind cei 7 copii. In 2000 mama mea a demarat renovarea unei magazii ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa bunica vitrega greyeye_bn greyeye_bn Strabunica a avut un teren de casa pe care l-a cedat verbal, catre una din fiice care s-a casatorit cu bunicul (extrasul C.F. pentru teren e pe numele ... (vezi toată discuția)