avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenitori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenitori

bunica mea a decedat in 1992, iar dupa decesul ei nu s-a facut succesiunea, mostenitorii fiind cei 7 copii. In 2000 mama mea a demarat renovarea unei magazii care s-a daramat si la un timp am construit o casa. Din anul 2001, parintii mei au rol deschis la primaria comunei ei fiind aceaia care platesc impoziutele pe casa batraneasca, casa noua si teren, As vrea sa stiu daca fara succesiune si avand in vedere ca din 2001 ei platesc impozitele, pot deveni proprietsri, sau indiferent de situatie, trebuie deschisa succesiunea? Multumesc
Sunt mai multe probleme care ar trebui avute in vedere si iata citeva :
- daca bunica era sau nu proprietara tabulara asupra imobilului
- daca aceaste era singura proprietara sau detinea o cota parte din imobil,
-daca ceilalti succesibili ai bunicii au acceptat mostenirea sau nu , si anume cum,expres sau tacit,
-daca imobilul casa noua a fost ridicata cu autorizatie de constructie sau nu,
- daca in masa succesorala ar mai fi si alte bunuri imobile sau mobile,
-daca a existat vreun act de vointa din partea bunicii privitor la mama Dv.,sau daca a existat vreo conventie intre mama Dv. si ceilalti succesibili.
- bunica este proprietara asupra terenului pe care s-a construit casa precum si proprietara casei batranesti;
- stiu ca a avut loc succesiunea la moartea bunicului, bunica fiind mostenitoarea;copii au fost de acord ca ea sa ramana unic mostenitor pana la deces.
- noua casa a fost ridicata fara autorizatie de construire
- intre bunica si mama nu exista nimic scris ci doar dorinta exprimata de bunica inainte de a muri. Parintii mei au fost cei care au ingrijit-o.

Este posibil legal ca vreuna dintre surorile mamei sa solicite includerea in masa succesorala si constructia noua in conditiile in care aceasta a fost construita la 7 ani dupa decesul bunicii? Repet ca aceasta casa este inscrisa la primarie pe numele parintilor iar ei platesc impozitul aferent cladirii.
Multumesc
trebuie dezbatuta succesiunea obligatoriu.
Inaintati procedura succesorala notariala si incercati sa ajungeti la intelegere cu ceilalti succesibili asupra componentei masei succesorale si a cotelor de mostenire. Poate unii vor si renunta .Daca acest lucru nu va reusi , procedsura succesorala se va suspenda si totul se va rezolva in fata instantei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire ContSters135021 ContSters135021 Buna ziua.Eu si cu mama mea locuim intr-o casa construita de tatal meu cu autorizatiea in 1970.Este construita pe un teren intravilan de 4000mp.,are 26 ml ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune partiala favex favex Parintii mei au cumparat un teren cu chitanta de mana in 1956 iar in 1957 au construit o casa fara autorizatie de construire. Au inscris terenul si casa in ... (vezi toată discuția)
Casa fara autorizatie construita pe un teren aflat in litigiu barbel barbel am fost chemat la dezbaterea masei succesorale in urma decesului bunicii mele de catre matusa mea, dupa moartea bunicii matusa mea a construit o casa pe ... (vezi toată discuția)