am fost chemat la dezbaterea masei succesorale in urma decesului bunicii mele de catre matusa mea, dupa moartea bunicii matusa mea a construit o casa pe terenul care face obiectul succesiuni, ma intereseaza ce pot face si cum pot scoate aceasta casa din mnasa succesiuni pt a nu mi afecata procentul meu din masa succesorala
In primul rand matusa dvs a acceptat tacit mostenirea construind acel imobil . Se poate exclude din masa succesorala numai prin evaluare , deoarece nu face obiectul cauzei ;, de asemenea va puteti adresa unui avocat pentru a merge in instanta.
Aceasta constructie , fie si ilegala , nu va poate afecta cota legala de mostenire care vi se cuvine! Este posibil insa ca terenul sa fie nu poata fi partajat datorita existentei acestei constructii! Si atunci va trebui sa ajungeti la o intelegere cu ceilalti mostenitori!
B-)
Exista totusi un plan cadastral si o evidenta a situatiei juridice a terenului. In ce baza a fost construita casa? are autorizatie de constructie ? Sunt o serie de acte de care ai nevoie ptr a ridica o constructie . Cum a fost posibil cand nu s-a dezbatut succesiunea?
Mostenitori
lulus
bunica mea a decedat in 1992, iar dupa decesul ei nu s-a facut succesiunea, mostenitorii fiind cei 7 copii. In 2000 mama mea a demarat renovarea unei magazii ... (vezi toată discuția)
Mostenire
Maria 32
Buna ziua ,parinti mei au decedat acum 21 ani avem o casa construita d tata dar p numele bunicului ,noi suntem doi frati gemeni si p langa noi o matusa ( sotia ... (vezi toată discuția)
Cum pot mosteni?
brandoza2004
buna ziua.am si eu o intrebare: cum imi poate lasa bunicul \'mostenire\' in vreun fel pt ca nu sa facut succesiunea de pe urma bunicii dec acum 2 anii,bunicul ... (vezi toată discuția)