avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua ,parinti mei au decedat acum 21 ani avem o casa construita d tata dar p numele bunicului ,noi suntem doi frati gemeni si p langa noi o matusa ( sotia fratelui tatalui nostru) care spune ca are dreptu l casa impreuna cu cei 6 copii ai sai ,ia fiind p alt nume dupa unchiu ( noi suntem dumitrache iar ea socol) ce ar trebui noi sa facem sa trecem casa p numele nostru ca ea sa nu se mai bage peste noi.multumesc
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca tata a construit casa pe numele bunicului, inseamna ca a ridicat-o fara autorizatie de construire pe terenul bunicului.
Ca atare, casa si terenul, din punct de vedere legal, sunt ale bunicului. Deci intra la mostenire.
Inteleg ca tata a mai avut un frate decedat.
Ar trebui dezbatuta succesiunea dupa bunicii dvs, mostenitori fiind tata si fratele sau si ulterior dezbatute mostenirile dupa parintii dvs si dupa unchiul.
Mostenitorii tatalui sunteti mama, dvs si fratele geaman, iar mostenitorii unchiului sunt sotia acestuia si cei 6 copii.
Asta inseamna ca da, se poate "baga" peste dvs, fiindca are dreptul.
Daca nu reusiti sa ajungeti la o intelegere astfel incat sa dezbateti cele 4 succesiuni amiabil, la notar, va trebui sa va adresati instantei.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimata doamna,

Daca imobilul a fost ridicat in numele bunicului, rezulta ca acesta a fost realizat fara autorizatie de construire, pe terenul bunicului.

Pe cale de consecinta, casa, respectiv terenul , sunt ale bunicului.(acesta are calitatea de proprietar).

Bunurile sunt incluse in masa succesorala.

Trebuie dezbatuta succesiunea dupa bunicul dvs.

Mostenitori sunt tatal, respectiv fratele sau.

Ulterior, dezbatute mostenirile dupa parintii dvs, si unchiul dvs.

Mostenitori sunteti mama dvs, respectiv fratele dvs, iar mostenitorii unchiului sunt sotia si cei 6 copii.

Daca survine un acord intre comostenitori, dezbaterea succesorala, respectiv partajarea poate sa aiba loc in fata notarului public.

Altminteri, aceasta este transata in fata instantei de judecata.


Succes.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Ianuarie 2020
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema mostenire DrThrax2010 DrThrax2010 am si eu o intrebare legata de o mostenire, bunica mea are mostenire un teren de 4166, care ea a avut 2 copii adica tata si unchiu, care ei au murit inaintea ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa frate mioararadu mioararadu Am titlul de propietate pe terenul si casa parintilor mei pe numele bunicului din partea tatalui .Mostenitorii fiind tatal meu decedat unchiul meu decedat si ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa bunici. 2 din 6 copii ai acestora sunt decedati Ica23 Ica23 Buna seara. Am cateva nelamuriri legate de o succesiune ce dorim sa o dezbatem. Parintilor mei le-a ramas “mostenire” (buncii au impartit tot ce aveau in ... (vezi toată discuția)