avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune dupa frate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune dupa frate

Am titlul de propietate pe terenul si casa parintilor mei pe numele bunicului din partea tatalui .Mostenitorii fiind tatal meu decedat unchiul meu decedat si matusa mea in viata succesiunea trebuie sa o fac dupa bunic cu matusa care traieste unchiul nu are mostenitorii ,dupa tata mostenitorii sant eu si sora mea fratele meu decedat fara copii dar traieste sotia .Dupa ce se dezbate succesiunea bunicului ce trebuie sa fac alta succesiune dupa tatal meu si dupa unchiul meu si dupa fratele meu alta succesiune daca nu era propietar era mostenitor la randul lui dupa tata .Intrebare daca sotia nu vrea sa faca succesiunea dupa fratele meu eu si sora mea nu putem face actele de mostenire dupa tata.
Ultima modificare: Vineri, 29 Mai 2020
mioararadu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 14:44, 29 Mai 2020
Buna ziua,
Va trebui sa dezbateti succesiunile astfel:
1. de pe urma bunicilor mostenitori fiind copii acestuia direct sau prin reprezentare. In cazul unchiului decedat fara mostenitori atunci el nu mai intra la mostenire ramanand matusa dumneavoastra si tatal dumneavoastra prin reprezentare
2. de pe urma tatalui dumneavoastra la succesiune venind cei 3 copii ai lui si mama dumneavoastra.
3. de pe urma fratelui decedat se dezbate succesiunea prin copiii si sotia acestuia.
4. daca fratele nu a avut copii atunci la succesiune vin sotia, ascendentii privilegiati (mama daca mai traieste0 si colaterealii (fratii lui)
5. Daca unul dintre mostenitori nu este deacord cu dezbaterile succesorale atunci se merge in instanta si ca vrea sau nu tot se dezbat succesiunile si se iese din indiviziune.
Ultima modificare: Vineri, 29 Mai 2020
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suuccesiune cu peripetii zita74 zita74 Este un caz mai special: bunica mea D-zeu s-o ierte a avut doi fii. Unchiul meu a murit inaintea mamei sale ( nu a avut copii), tatal meu a murit dupa bunica ( ... (vezi toată discuția)
Cedare mostenire Iosua Iosua Tata si matusa mea imi pot ceda partea de teren la un notar contra unei sume de bani? Terenul si casa este pe numele strabunicului meu. (vezi toată discuția)
Mostenire unchi fara copii, testament pentru un alt nepot. andreiadmin andreiadmin va rog unele clarificari in urmatoarea situatie :un unchi al meu si frate al mamei mele a decedat,dupa ce sotia lui decedase cu un an inainte.NU au avut ... (vezi toată discuția)