avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune dupa bunica vitrega
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune dupa bunica vitrega

Strabunica a avut un teren de casa pe care l-a cedat verbal, catre una din fiice care s-a casatorit cu bunicul (extrasul C.F. pentru teren e pe numele strabunicii care este decedata). Ceilalti copii ai strabunicii sunt decedati, fara mostenitori. Din banii strabunicii s-a construit pe teren o casa (care nu are titlu de proprietate) in care a locuit bunica si bunicul care au avut 2 copii: unchiul meu si mama mea (care a decedat). Bunica materna a decedat iar bunicul s-a recasatorit cu bunica vitrega (au fost casatoriti 12 ani, dupa care bunicul a decedat in urma cu 30 ani). Bunica vitrega a decedat anul acesta, nu are copii, insa are o nepoata (fiica fratelui ei).
Intrebare: Nepoata bunicii vitrege are drept de mostenire asupra terenului sau a casei?
Va multumesc

Cel mai recent răspuns: greyeye_bn , utilizator 00:12, 17 Septembrie 2011
Dupa calculele mele bunica vitrega are 1/16 din teren mostenire de la bunic si 1/8 din casa ca sotie supravietuitoare. la decesul dansei daca nu are alte rude decat nepoata de frate aceea va culege aceste cote, fiind unica mostenitoare a bunicii vitrege.
Va multumesc pentru atentie!
Vreau sa deschid succesiunea. Unchiul imi va ceda mie partea lui. Deci, la succesiune va participa si nepoata bunicei vitrege (alti mostenitori nu sunt). Asta implica evaluari, expertize, etc. D.p.d.v. financiar este mai rentabil pentru mine sa astept sa deschida nepoata succesiunea pentru ca stiu ca isi doreste mostenirea?
Va multumesc mult!
Ultima modificare: Vineri, 16 Septembrie 2011
greyeye_bn, utilizator
Dvs trebuie sa deschideti succesiunea dupoa strabunica intai apoi pe rand in ordine deceselor.... pana la bunic, mama , eventual tata , daca il aveti decedat.
Dupa bunica vitrega dvs nu aveti mostenire aveti numai dupa bunic , mama si profitati de renuntarea unchiului. Se fac succesiuni succesive, dar atentie ca o sa aveti impozite de plata pentru ca aveti succesiuni mai vechi cu mult cu foarte multe de 2 ani. Impozitul pe fiecare succesiune este de 1% calculat la masa bunurilor succcesorale. Evaluarea si experetiza se fac conform grilelor de expertize ale notarilor publici.
Va multumesc din nou, pentru raspuns.
E f. complicat si costisitor. Imi spuneti, va rog, ce se intampla daca nu deschid succesiunea?
Poate nepoata bunicii vitrege sa deschida succesiunea ?
Da! Poate si atunci se vor face toate succesiunile...

Alte discuții în legătură

Teren extravilan proprietar ? iuli113 iuli113 strabunica are titlu de proprietate pe 10 ha de teren extravilan,ea a decedat are o fiica care la randul ei a decedat ,aceasta fiica are un sot care ... (vezi toată discuția)
Acte ridicate abuziv danaflorea83 danaflorea83 Buna seara mai am si eu o intrebare.BUNIC mea eu vb in calitate de nepoata ,a avut dreptul dupa mama ei la un teren ,terenul acesta a fost (TITLU DE ... (vezi toată discuția)
Anulare act notarial!?!? laura_lupu2002 laura_lupu2002 Buna seara Sotia decedeaza si raman mostenitori sotul supravetuitor si fiica (care nu este trecuta pe numele lui) Fiica merge cu tatal vitreg la notar sa ... (vezi toată discuția)