avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teren extravilan proprietar ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teren extravilan proprietar ?

strabunica are titlu de proprietate pe 10 ha de teren extravilan,ea a decedat are o fiica care la randul ei a decedat ,aceasta fiica are un sot care traieste..cine are drept de proprietate acuma?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 22:51, 3 Mai 2010
:O Pai si in afara de fiica decedata, mai avea si alti copii? ce relatie de rudenie aveti dvs cu raposata?
in afara de fiica decedata nu mai avea nici un copil ,eu sunt stranepotul ei..deci ce se poate face daca este titlu pe strabunica?
Mama/tatal dvs. sunt rude mai apropiate cu strabunica decat dvs (nu ati precizat din partea cui este strabunica). Daca parintele dvs. care este nepotul/nepoata strabunicii traieste, trebuie sa dezbata succesiunea. Cine are calitate de mostenitor? Pai, daca strabunica nu mai are copii in viata, mostenirea va reveni nepotilor acesteia (respectiv parintele dvs. si eventualii sai frati sau surori).
In orice caz, trebuie deschisa procedura succesorala notariala.
mama este nepoata srabunicii mele ,dar mai traieste ginerele strabunicii mele,adica bunicul meu...cine are drept de mostenitor?
Mama dvs si fratii dansei (daca ii are).

Alte discuții în legătură

Succesiune după strabunic, care sunt mostenitorii? Aurel0299 Aurel0299 Buna ziua! Locuiesc împreună cu părinții mei într-o casă bătrânească, părinții mei nu au acte pe casa / teren. Nici părinții tatălui(bunicii mei) ... (vezi toată discuția)
Titlul de proprietate - succesiune aurelsmeu aurelsmeu Buna seara, Dupa 1990 se emit titluri de proprietate. Titularul era decedat, pe titlu sunt trecute 2 surori A si B, in viata la acea data. Nu s-a facut ... (vezi toată discuția)
Cum se stabilesc mostenitorii daca decedatul nu are copii, dar traieste mama acestuia? SurduLaurentiu SurduLaurentiu Buna seara, Cum se stabilesc mostenitorii daca decedatul nu a fost casatorit si nu are copii, insa mama acestuia traieste? Multumesc, Alina (vezi toată discuția)