avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlul de proprietate - Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlul de proprietate - Succesiune

Buna seara,
Dupa 1990 se emit titluri de proprietate. Titularul era decedat, pe titlu sunt trecute 2 surori A si B, in viata la acea data.
Nu s-a facut partaj voluntar, succesiune, ulterior cele doua surori au decedat.
Din partea surorii A - un fiu care a decedat si el, dar are 3 copii in viata (stranepoti ai titularului titlului de proprietate, nepoti ai surorii A)
Din acte unul din cei trei frati dovedeste ca este unic mostenitor al tatalui sau decedat (fiul suroriiA), ceilalti 2 frati renuntand atunci cand s-a facut succesiunea pentru bunurile parintilor lor.
Din partea surorii B - 2 fiice, din care una decedata, cealalta dovedeste prin certificat de mostenitor ca este unica mostenitoare a surorii B (o alta mostenire pentru bunurile imobile din partea parintilor (sora B - mama - si tatal acesteia).
Unul dintre stranepoti in calitate de reclamant (cel care dovedeste ca este mostenitor al parintilor sai) cheama in judecata in calitate de parati pe cei doi frati ca stranepoti ai titularului titlului de proprietate si nepoti ai surorii A si pe fiica surorii B ,ca nepoata a surorii A, fara a mentiona nimic despre sora B
Intrebari:
1. Cum se va judeca (face) succesiunea. Se invoca titularul titlului de proprietate si se imparte la 4?
2. Se considera cele doua surori A si B mostenitoare de drept si la succesiune vin mostenitorii in parte pentru fiecare sora A si B?- se imparte la 2, jumatate pentru mostenutorul (mostenitorii ) surorii A si jumatate pentru mostenitoarea surorii B?
3. Daca nu se ajunge la o intelegere se face o expertiza si fiecarui lot i se atribuie o valoare?
4. Functie de valoarea fiecarui lot intravilan si extravilan acestea se impart in mod egal sau se stabileste valoarea ce revine fiecaruia si functie de valoarea loturilor se impart astfel incat fiecaruia sa i se atribuie ca mostenire loturi mai multe sau mai putine, dar a caror valoare insumata sa fie egala pentru fiecare mostenitor in parte?
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 22:26, 26 Ianuarie 2012
Buna seara !
Nu inteleg ce obiect are actiunea judecatoreasca din moment ce s-a efectuat mostenirea de pe urma autorilor defuncti . Sa inteleg ca in masa succesorala a autorilor defuncti nu au fost incluse imobilele trecute in TP ?
Precizare: cele doua surori A si B sunt fiicele titularului TP
Pentru Persoana B s-a facut o succesiune, dar pentru masa succesorala provenita din alta mostenire ( pe linie paterna a mostenitoarei) care nu are nicio legatura cu TP in cauza
Pentru persoana A nu s-a facut succesiune deoarece singurul fiu al acesteia a decedat la scurt timp. Copii acestuia au mostenit doar partea parintilor lor si din cate inteleg eu nici unul nu poate acum sa faca dovada ca este mostenitor al persoanei A

Terenul din titlul de proprietate se imparte la 2 (cate o jumatate pentru fiecare din cele doua surori, A si B). Din cate inteleg eu, exista cate un singur mostenitor pe fiecare parte (un nepot al surorii A, in calitate de unic mostenitor al fiului acesteia, care va culege jumatatea cuvenita bunicii sale) si o fiica a surorii B (de asemenea, inteleg, unica mostenitoare a mamei sale), care va culege cealalta jumatate. Impartirea fie se face de buna voie, prin tranzactie incheiata in fata instantei, fie se recurge la expertiza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune dumbogdan_16 dumbogdan_16 Bunaziua, am si eu o nelamurire.Trebuie sa ma prezint la o succesiune la care o batrana a decedat fiind sora cu mama mea .Batrana a avut o sora si un ... (vezi toată discuția)
Mostenire fulgisordenea fulgisordenea buna seara, va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: trei frati si un nepot infiat decedat cu multi ani in urma. nepotul decedat are o sora. ce drepturi ... (vezi toată discuția)
Mostenire - tati diferiti Karmaniko Karmaniko Buna seara, va rog un răspuns în următoarea speță: - trei surori toate decedate; - se împarte un apartament al SURORII nr. 3 care nu a avut copii, ... (vezi toată discuția)