avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere succesiune

Bunaziua, am si eu o nelamurire.Trebuie sa ma prezint la o succesiune la care o batrana a decedat fiind sora cu mama mea .Batrana a avut o sora si un frate(ambii au decedat inaintea batranei).Sora batranei a avut 3 copii iar fratele doar 2. Acum nepoti trebuie sa mergem pentru succesiune.Batrana detinea un apartament. Cum se va face imaprtirea apartamentului. Cei cinci nepoti vor primi parti egale sau se va imparti totul in doua si pe urma o jumatate va fi impartita la 3 (pentru copii surorii) si cealalta jumatate o in 2( pentru copii fratelui)?Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: dumbogdan_16 , utilizator 10:02, 2 August 2012
Soţ supravieţuitor există? Dacă nu există, atunci moştenirea se va împărţi astfel: fiecare dintre nepoţii de frate/soră vor culege partea de moştenire care s-ar fi cuvenit defuncţilor lor părinţi, adică , moştenirea sau partea de moştenire ce li se cuvine se împarte între fraţii şi surorile defunctului, în mod egal, adică pe capete, potrivit principiului egalităţii între mostenitorii de grad egal. Aşa fiind, descendenţii din fraţi şi surori vor culege acele cote , pe care le împart şi ei, în mod egal, în funcţie de numărul lor.
Cei trei nepoţi de soră vor împărţi între ei jumătate , iar nepoţii de frate , vor împărţi între ei cealaltă jumătate.
sotul este decedat , multumesc ca m-ati lamurit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune IOANBIRLEA IOANBIRLEA Buna ziua, as dori sa pun o intrebare legata de o succesiune dupa o persoana decedata care are in viata urmatoarele rudenii: o sora, si nepoti din 2 ramuri ... (vezi toată discuția)
Moștenire - fără copii, un singur frate în viață, diverși nepoți Ssarmiss Ssarmiss Cristos a înviat! Cine are cunoștințe și un minut liber, îmi poate spune cine și ce moștenește după decesul unui bătrân care (cred că) nu a lăsat ... (vezi toată discuția)
Mostenire. iuliana57 iuliana57 Fratele meu a decedat acum doua luni. Nu are copii si eu sunt singura sora. Parintii nostri nu mai traiesc. Cumnata mea vrea sa facem succesiunea pentru ... (vezi toată discuția)