va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: trei frati si un nepot infiat decedat cu multi ani in urma. nepotul decedat are o sora. ce drepturi are sora la mostenire in urma decesului parintilor adoptivi, respectiv bunicul ei?
Nu stiu daca am inteles foarte bine. Sunt 3 frati la care se mai adauga un nepot infiat de parintii celor 3 frati. Nepotul infiat, adica fiul parintilor celor 3 frati, a decedat. El are o sora. Dupa cate inteleg atat nepotul cat si sora dansului este copilul natural al unuia dintre cei 3 frati.pe nepot l au infiat parintii.
Daca am tradus bine ce ati spus, inseamna ca sora nu are drept la mostenirea bunicilor, daca parintele, fiu / fiica a bunicilor traieste. Daca acesta nu traieste ea vine la mostenire prin reprezentare.
Referitor la nepotul infiat acesta avea acelasi drepturi la mostenire ca si ceilalti 3 frati, el fiind adoptat, indiferent daca era adoptat cu efecte restranse sau cu efecte depline.
Daca reveniti cu mai multe amanunte , am putea dezlega mai bine problema
bunicul a avut 3 copii si a infiat pe copilul unuia din ei ? sau de ai cui frati vb ?
a infiat si pe sora nepotului? sora asta e fiica cuiva din cei 3 frati ( copii ai bunicului, banuiesc) de care vb ?
daca sora nu a fost si ea infiata de bunic, ea ramane nepot pt bunic si daca mama/ tatal ei ( fiu/ fiica a bunicului) e in viata, nu il mosteneste pe bunic
exista 3 surori plus un al patrulea infiat care a decedat. acesta este fiul unuia din surori. sora decedatului infiat spune ca are drept la mostenire din partea decedatului-frate o parte si una din partea mamei care este fiica parintilor decedati.
Nu are drept!
Daca mama ei traieste aceasta va culege impreuna cu ceilalti 2 frati in viata mostenirea. Deoarece prin adoptie, fratele ei natural, a devenit fiul adoptat al bunicilor. Cu atat mai mult daca adoptia a fost facuta cu efecte depline. Si oricum la mostenire se tine cont de proximitatea de grad, adica in tai copii apoi nepotii, si de clasele de mostenire 1-4.
Sora infiatului va avea drept la mostenire la decesul mamei sale, la succesiunea deschisa dupa dansa.
nu are cum sa-l mosteneasca pe frate, ca nu-i mai e frate iar daca mama sa e in viata, nu are pe cine mosteni, deocamdata
cota fratelui decedat ( fiu in acte al bunicului), o vor mosteni/ impartii, fratii lui ( copiii bunicului )
Mostenire
thegame1983
Buna ziua!
As avea o nelamurire pe care sper sa o pot rezolva online.....
Bunica mea afost adoptata de catre matusa si unchiul ei fiind apoi singurul copil ... (vezi toată discuția)