avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

buna seara,

va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: trei frati si un nepot infiat decedat cu multi ani in urma. nepotul decedat are o sora. ce drepturi are sora la mostenire in urma decesului parintilor adoptivi, respectiv bunicul ei?

va multumesc
Cel mai recent răspuns: fulgisordenea , utilizator 20:49, 20 Iulie 2011
Nu stiu daca am inteles foarte bine. Sunt 3 frati la care se mai adauga un nepot infiat de parintii celor 3 frati. Nepotul infiat, adica fiul parintilor celor 3 frati, a decedat. El are o sora. Dupa cate inteleg atat nepotul cat si sora dansului este copilul natural al unuia dintre cei 3 frati.pe nepot l au infiat parintii.

Daca am tradus bine ce ati spus, inseamna ca sora nu are drept la mostenirea bunicilor, daca parintele, fiu / fiica a bunicilor traieste. Daca acesta nu traieste ea vine la mostenire prin reprezentare.
Referitor la nepotul infiat acesta avea acelasi drepturi la mostenire ca si ceilalti 3 frati, el fiind adoptat, indiferent daca era adoptat cu efecte restranse sau cu efecte depline.

Daca reveniti cu mai multe amanunte , am putea dezlega mai bine problema
bunicul a avut 3 copii si a infiat pe copilul unuia din ei ? sau de ai cui frati vb ?
a infiat si pe sora nepotului? sora asta e fiica cuiva din cei 3 frati ( copii ai bunicului, banuiesc) de care vb ?
daca sora nu a fost si ea infiata de bunic, ea ramane nepot pt bunic si daca mama/ tatal ei ( fiu/ fiica a bunicului) e in viata, nu il mosteneste pe bunic
exista 3 surori plus un al patrulea infiat care a decedat. acesta este fiul unuia din surori. sora decedatului infiat spune ca are drept la mostenire din partea decedatului-frate o parte si una din partea mamei care este fiica parintilor decedati.
Nu are drept!
Daca mama ei traieste aceasta va culege impreuna cu ceilalti 2 frati in viata mostenirea. Deoarece prin adoptie, fratele ei natural, a devenit fiul adoptat al bunicilor. Cu atat mai mult daca adoptia a fost facuta cu efecte depline. Si oricum la mostenire se tine cont de proximitatea de grad, adica in tai copii apoi nepotii, si de clasele de mostenire 1-4.

Sora infiatului va avea drept la mostenire la decesul mamei sale, la succesiunea deschisa dupa dansa.
nu are cum sa-l mosteneasca pe frate, ca nu-i mai e frate iar daca mama sa e in viata, nu are pe cine mosteni, deocamdata
cota fratelui decedat ( fiu in acte al bunicului), o vor mosteni/ impartii, fratii lui ( copiii bunicului )
Ultima modificare: Miercuri, 20 Iulie 2011
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Frati vitregi la mostenire andapaun andapaun As vrea sa va rog sa-mi spuneti care este ordinea succesiunii si care sunt cei cu drept de mostenire in urmatorul caz: o prietena a mamei a decedat. Decedata ... (vezi toată discuția)
Mostenire thegame1983 thegame1983 Buna ziua! As avea o nelamurire pe care sper sa o pot rezolva online..... Bunica mea afost adoptata de catre matusa si unchiul ei fiind apoi singurul copil ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-un caz foarte ... Greeneyes30 Greeneyes30 Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-un caz foarte incurcat: MC si MR s-au casatorit si au avut un copil. Fiul acestora s-a casatorit si din ... (vezi toată discuția)