avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Activitate quodvide

Activitate quodvide

Răspuns la discuția Mostenire bunici
Maria_79 a scris:

Cateva intrebari:bunicii dumneavoasta sunt in viata? Cati copii au avut? Ce inseamna au facut acte pe un apartament? Sub ce forma au strans semnaturile? Este facuta mostenirea dupa strabunici, exista un certificat de mostenitor?

- bunicii sunt in viata
- au avut 2 copii: tatal meu si inca o fata
- inainte de a muri tatal meu a muncit si a luat "bineinteles" pe numele bunicilor un apartament si au construit casa de la tara. de abia acum putin timp ne-au fost facute act vanzare-cumparare noua nepotilor pe apartament
- nu stiu cum sunt stranse semnaturile sau cine e mostenitor, dar ,banuiesc, ca fiecare dintre fratii bunicului stie ce mosteneste si ei (bunicii)_au nevoie pentru a vinde casa de invoirea celorlalti.

ceea ce ma interesa este - presupunand ca se poate face ipotetic aceasta vanzare si se obtine o suma de bani - care ar fi legal cota ce ne revine mie si sorei mele. |(desi "neoficial" imi dau seama ca ei ar putea imparti banii cum vor).
Răspuns la discuția Mostenire bunici
Pentru ca vad ca nu se inghesuie nimeni sa raspunda o sa mai adaug ceva:
cand vorbesc de o impartire ma refer la o impartire "amiabila" ,probabil, avand in vedere ca noi nu avem niciun act si nu avem nicio alta calitate de a fi nepoti ai celor care acum se hotarasc sa vanda casa.
Mansardarea presupune niste lucrari gratuite facute de constructor: izolare termica exterior, curatare subsol, interfon, modernizare casa scarii, deci cei de la etajele inferioare vor zice bogdaproste pe ceva gratis.
A fost facuta lucrarea deja pe cateva scari si de acolo stiu ca trebuie, cum e si normal, acordul tuturor proprietarilor, dar sunt unii (de la etajul 4 ) care au incheiat un contract separat, diferit de restul celorlalti locatari in care isi expun anumite doleante specifice etajului 4 unde e mult mai probabil sa se produca stricaciuni.
Ceea ce voiam eu sa stiu e daca pot face un contract cu ceea ce au parte ceilalti + cateva puncte suplimentare.
Jurist TM a scris:

Contractul reprezinta acordul de vointa al partilor. Transmiteti-le modificarile pe care doriti sa le aduceti contractului propus de ei.
Nu inteleg ce vreti sa spuneti prin " contract separat".

contract separat inseamna separat de ceilalti proprietari...un contract diferit de cel standard pe care il propune constructorul
Buna ziua,

Va solicit parerea in urmatoarea problema:
Tatal meu a decedat acum 19 ani si dupa ce acum un an bunicii au facut acte pe un apartament in care locuiesc cu sora si mama mea se pune acum in discutie o casa care era facuta tot pentru noi - in vremea cand tatal era in viata.
Insa nu avea acte pe casa nici bunicul bazandu-se pe faptul ca acea casa e construita in curtea strabunicului.
Acum vor sa vanda respectiva casa , dar prima data au trebuit sa stranga semnaturi de la celelalte rude ale bunicului meu( frati - daca mai sunt viata sau copiii lor). Majoritatea au semnat ca nu au nicio pretentie, cu exceptia unei persoane care este var primar cu tatal meu.
In concluzie cei care ar trebui sa beneficieze de suma de bani rezultat in urma vinzarii casei ar fi:
- eu si sora-mea
- sora tatalui meu (care are un fiu)
- acest var al tatalui meu , care are la randul sau 2 copii

Care este procentul ce revine legal la o eventuala impartire a banilor si prin ce fel de act se face asa ceva?
Buna ziua,

M-ar interesa si pe mine daca pot face un contract separat prin notariat la masardarea apartamentului. Mentionez ca sunt locatar la etajul 4 si as vrea sa fac un contract mai strict decat cel pe care mi-l pun la dispozitie cei de la firma ce se ocupa de mansardare:
1) sa fie efectuate toate reparatiile provocate (e deja inclus si in contractul lor)
2) sa imi fie platita o despagubire mai mare decat cea data de ei - 5000 ron in loc de 1000 de ron (motivul fiind acoperisul pe cont propriu realizat)
3) transportul acoperisului demontat in preajma orasului in care stau