avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire bunici
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire bunici

Buna ziua,

Va solicit parerea in urmatoarea problema:
Tatal meu a decedat acum 19 ani si dupa ce acum un an bunicii au facut acte pe un apartament in care locuiesc cu sora si mama mea se pune acum in discutie o casa care era facuta tot pentru noi - in vremea cand tatal era in viata.
Insa nu avea acte pe casa nici bunicul bazandu-se pe faptul ca acea casa e construita in curtea strabunicului.
Acum vor sa vanda respectiva casa , dar prima data au trebuit sa stranga semnaturi de la celelalte rude ale bunicului meu( frati - daca mai sunt viata sau copiii lor). Majoritatea au semnat ca nu au nicio pretentie, cu exceptia unei persoane care este var primar cu tatal meu.
In concluzie cei care ar trebui sa beneficieze de suma de bani rezultat in urma vinzarii casei ar fi:
- eu si sora-mea
- sora tatalui meu (care are un fiu)
- acest var al tatalui meu , care are la randul sau 2 copii

Care este procentul ce revine legal la o eventuala impartire a banilor si prin ce fel de act se face asa ceva?
Cel mai recent răspuns: quodvide , utilizator 21:07, 7 Septembrie 2010
Pentru ca vad ca nu se inghesuie nimeni sa raspunda o sa mai adaug ceva:
cand vorbesc de o impartire ma refer la o impartire "amiabila" ,probabil, avand in vedere ca noi nu avem niciun act si nu avem nicio alta calitate de a fi nepoti ai celor care acum se hotarasc sa vanda casa.
Cateva intrebari:bunicii dumneavoasta sunt in viata? Cati copii au avut? Ce inseamna au facut acte pe un apartament? Sub ce forma au strans semnaturile? Este facuta mostenirea dupa strabunici, exista un certificat de mostenitor?
Maria_79 a scris:

Cateva intrebari:bunicii dumneavoasta sunt in viata? Cati copii au avut? Ce inseamna au facut acte pe un apartament? Sub ce forma au strans semnaturile? Este facuta mostenirea dupa strabunici, exista un certificat de mostenitor?

- bunicii sunt in viata
- au avut 2 copii: tatal meu si inca o fata
- inainte de a muri tatal meu a muncit si a luat "bineinteles" pe numele bunicilor un apartament si au construit casa de la tara. de abia acum putin timp ne-au fost facute act vanzare-cumparare noua nepotilor pe apartament
- nu stiu cum sunt stranse semnaturile sau cine e mostenitor, dar ,banuiesc, ca fiecare dintre fratii bunicului stie ce mosteneste si ei (bunicii)_au nevoie pentru a vinde casa de invoirea celorlalti.

ceea ce ma interesa este - presupunand ca se poate face ipotetic aceasta vanzare si se obtine o suma de bani - care ar fi legal cota ce ne revine mie si sorei mele. |(desi "neoficial" imi dau seama ca ei ar putea imparti banii cum vor).
Ultima modificare: Marți, 7 Septembrie 2010
quodvide, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedare mostenire Iosua Iosua Tata si matusa mea imi pot ceda partea de teren la un notar contra unei sume de bani? Terenul si casa este pe numele strabunicului meu. (vezi toată discuția)
O dezbatere a mostenirea itescu itescu Buna ziua,ma numesc Andreea si as vrea sa-mi spuneti si mie ce drept imi revine dintr-o mostenire lasata de bunica mea.Este un apartament cu 4 camere care ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea succesiunii - fara copii ai decedatilor Elena27R Elena27R Buna ziua, Suntem in situatia de a cumpara o casa si terenul aferent care a ramas in urma decesului unor rude, matusa si unchi decedati amandoi acum 1 an. ... (vezi toată discuția)