faptul ca am semnat in locul lui se incadreaza" la Conform art. 290 Cod Penal, falsificarea unui inscris sub semnatura privata prin vreunul din modurile aratate in art. 288 (falsul material in inscrisuri oficiale),
daca faptuitorul foloseste inscrisul falsificat ori il incredinteaza altei persoane spre folosire, in vederea producerii unei consecinte juridice, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda. " Cred ca acesta se gandea ca poate sa obtina ceva material de la mine...ma gandesc ca daca era ceva banal nu se incepea urmarirea penala... de ce s-a inceput urmarirea penala???
Va multumesc pentru raspunsuri. Doamne ajuta sa se termine doar cu o amenda pentru ca nu am dorit si nu am facut rau persoanei in cauza. Nici nu stiam ca e atat de grav ca probabil nu mai faceam asigurarea aceea.
Buna ziua,
Am si eu o intrebare.
In urma cu un an, pentru a imi completa target-ul aveam nevoie de o asigurare de viata, am rugat un prieten daca stie alt prieten care e dispus sa ii fac o asigurare de viata gratis pe un an de zile, imi trebuia doar copia acestuia de buletin si aprobarea lui. Prietenu meu imi da copia de buletin, ii fac asigurarea, completez asigurarea si semnez in locul clientului. Dupa un an, celui care i-am facut asigurarea depune plangere impotriva mea, iar acum a inceput urmarirea penala impotriva mea. Repet asigurarea de viata a fost platita de mine pentru un an si nu il obliga pe acesta cu nimic!