avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Activitate popescuster

Activitate popescuster

Am fost si eu implicat intr-o asemenea problema, urmeaza sa vad cum imi recuperez banii pe lucrare. Pe scurt, e vorba de o lucrare la conducta comuna de scurgere din baie. Recent mi-am faiantat toata baia dar intre timp, una dintre conductele comune s-a fisurat si instalatorii au fost nevoiti sa-mi demoleze un perete intreg pentru a instala o noua conducta. Cheltuielile le-am suportat din banii mei si urmeaza sa incerc sa deduc o serie de cheltuieli de la administrator.

adriantot a scris:

@bogdanaav,
5. Proprietarul este obligat sa asigure accesul la instalatiile comune pentru verificare, intretinere, reparatii. Va protejati singur daca nu faceti ziduri peste aceste conducte comune si le lasati la vedere asa cum au fost prevazute din constructie.


Eu am facut un zid peste zona de vizitare, insa chiar daca nu as fi facut, peretele tot ar fi trebuit daramat pentru ca era singurul mod de a instala conducta. A trebuit sapat in beton si instalatorii au trebuit sa-mi demoleze o parte din baie. Degeaba lasi libera trecerea, asa cum a fost prevazuta din contructie, pentru ca nu e suficient, intotdeauna.

Pentru a va edifica asupra acestor aspecte cititi legea 230/2007 si normele de aplicare. Apoi incercati sa va puneti in situatia vecinului caruia i se infiltreaza apa in pereti, in loculu vecinului dv care este presedinte, membru in comitet sau administrator.


Eu ma pun in situatia mea si ma gandesc ca respectiva dauna nu ma afecta cu mine absolut deloc. De ce ar trebui sa ma pun in pielea vecinului? Daca pe vecin il deranja, atunci de ce nu ar trebui el sa plateasca intai reparatia, pentru ca mai apoi sa-si recupereze daunele? Romania a ramas in stadiul socialist, in care fiecare trebuie sa fim empatici, si sa ne punem in locul celeilalte persoane. Eu am facut reparatia pentru ca mi se pare jenant sa produc un rau unui om care nu are nicio vina ca o conducta comuna s-a spart si acum il indunda. Dar la fel de jenant mi se pare sa se invoce pentru asa=numitul "spirit civic" ideea ca "ar trebui sa ma pun in locul cuiva" ca sa imi dau seama de gravitatea situatiei. Oare vecinul se pune in locul meu cand se gandeste ca eu de 5 luni mi-am amenajat baia care acum este din nou santier? Oare vecinul se gandeste ca eu am platit aceasta lucrare din banii mei desi nu ma afecta deloc? Lucrurile merg si invers, nu doar intr-un sens...

Faptul ca prin spargerea zidului, absolut obligatorie pentru a face reparatia, se strica un perete amenajat cu faianta cu are nu se mai comercializeaza nu este vina asociatiei, ci a proprietarului care nu a avut prevederea sa-si pastreze cateva placi de faianta si gresie pentriu asemenea situatii de avarie.


In cazul meu, au trebuit sparte cam 15 placi de faianta pentru ca lucrarea sa fie realizata. Asta inseamna cam 1, 5 metri patrati. Inteleg sa pastrezi 1-2 placi pentru siguranta dar de ce ar trebui eu sa pastrez 15 placi, numai asa, in caz ca se intampla ceva? Poate ca ar trebui sa cumpar to depozitul de faianta, sa fiu sigur ca imi ajunge toata viata, nu? Eu inteleg ca asociatia de proprietari nu e obligata sa aiba depozit de faianta, mi se pare absolut cinstit, dar explicatia data e una cel putin puerila. Eu trebuie sa ma gandesc intotdeauna ca ceva rau se poate intampla si sa fiu pregatit cu 3 cutii de faianta? Asta numa in tara asta se poate pomeni. In plus de asta, nu inteleg cum ar putea o asigurare sa-ti aranjeze producerea acelorasi placi de faianta. Daca nu se mai produc, cu asta basta. Tot ce poate face asigurarea este, in cel mai bun caz, sa-ti schimbe toate placile din baie cu placi de un alt model, ceea ce nu inseamna insa ca baia va fi la fel ca si inainte.