Si ieri a fost ziua cea mare, de dimineata la ora stabilita impreuna cu o doamna de la curtea de apel timis am fost si am facut testul, stabilisem intrebarile inainte, m-a testat de 5 ori cum e procedura de 3 ori cu intrebarile de 2 ori cu un cartonas cu o cifra, iar la final am fost intrebat daca am vreo nelamurire, si am spus doar ca vreau sa fiu lasat in pace, nu cunosc functia acelui aparat si nici nu ma intereseaza starea lui de functionare, am incercat sa fac un bine si cam stim toti , ce inseamna asta, doamna de acolo mi-a spus foarte elgant si linistitor ca acel test este luat in considerare doar pentru a verifica domnii judecatori credibilitatea acelui test, si ca nu pot fi acuzat de nimic doar de pe urma acelei testasti, oricum nu stiu ce face ce nu face ala, nu am minitit nimic si sper sa fiu lasa in pace,va multumesc frumos ca a-ti binevoit sa imi comunicat acele informati. Numai bine la toata lumea !
:frantic:Buna , as dori sa intreb si eu o persoana calificata daca ma poate ajuta cu raspunsul unei intrebari, ieri am fost pentru a doua oara citat ca martor intr-un proces penal , acesta a fost recursul, am fost intrebat n lucruri si pe toate partile, am fost 3 martori printre care si un copil de 15 ani el avea 13 ani cand s-a intamplat evenimentul, saracul a dat o declaratie intr-un fel , la primul proces intr-un fel iar acum din cate am inteles de la doamna avocat in alt fel, nu ma intereseaza pe mine ce o fi facut baietzica ala sau ce a primit sa se prezinte ca nu e treaba mea, eu am mers acolo la rugamintile disperate ale mamei inculpatului si am dat raspuns la tot ce am fost intrebat doar din ceea ce am vazut, dar datorita faptului ca baietica ala de 15 ani actualmente tot s-a intors si s-a sucit, am fost intrebati toti 3 martori daca dorim sa fim verificati cu un test poligraf, eu am raspuns fara ezitare ca accept necunoscand legislatia si nestiind daca este obligatoriu sau nu, eu acum 2 ani am facut o prostie pe propria piele si am primit o pedeapsa de 1 an si 6 luni cu suspendare plus o perioade incercare de 2 ani in total 3 ani si 6 luni, daca cumva ma fastacesc si testul iese negativ, pot fi acuzat de marturie mincinoasa? doar pe baza testului poligraf, ca nu e nimeni care sa dezminta cele spuse de mine, adica ma rog, nu am dat eu informati nu stiu cat de valoroase doar am afirmat ce am vazut , nu am mintit cu nimic, si sincer nu imi e teama sa fac acel test dar totusi cu "coada" mea imi e teama din a ajuta pe cineva , ca eu cand am avut probleme nu am mai avut nici un prieten, sa ajung sa imi fac mie probleme, v-as ruga foarte mult daca se poate sa imi spuneti daca am fost de acord la intrebarea presedintei de judecata dupa ce am semnat declaratia care am dat-o doar i-am raspuns la intrebare si mi-am lasat numarul de mobil doamnei grefier, sunt obligat sa fac acel test, iar daca iese negativ imi pot face mie probleme? va multumesc anticipat. :frantic::frantic::frantic:
Multumesc frumos pentru deranj si raspuns... situatia nu e roz dar sunt pe punctul de a fii scapat de acuzarea de parasire de la locul accidentului pentru faptul ca nu au existat victime iar pagubele au fost doar materiale , obligatia e sa declari in 24 incidentul... am fost foarte speriat si nu am patit asa ceva niciodata nu am stiut ce sa fac... nu am scuza pentru ce am facut dar m`am si consolat putin ca am povestit cu cineva care a trecut prin asa ceva iar cu o alcolemiie in sange de 2.23 parasire de la locul accidentului , fuga de politie... fapt care eu nu l`am facut iar alcoolemia in sange mi`a iesit sub 2 sper sa scap fara detentie... o condamnare cu suspendare... mentionez ca nu am nici un fel de antecedent penal... iar persoana de care v`am povestit a primit 3 ani cu suspendare ...
Buna... ma poate ajuta si pe mine cu un raspuns? In primul rand mi`e si rusine sa incep sa povestesc ce am facut, asta e nu mai pot schimba acum nimic... intorcandu`ma acasa cu o imbibatie de alcool in aerul expirat de 1.14 mg/l am lovit o masina si constatand ca nu sunt victime si omul nu era la masina am plecat f speriat sa ajung acasa sa rog pe cineva sa ma ajute. "cineva" a sunat la 112 dupa ce a vazut faza si in drum spre casa a fost facut un filtru de politie care m`a oprit si m`a dus la spital... insa ei mi`au bagat pe gat si "parasire de la locul accidentului"... rezultatele de la sange au fost de 1.50 respectiv 1.30... am vb cu un avocat specializat care a hotarat sa ma ajute si a spus ca atata timp cat nu exista plangeri de la partile civile vatamate sunt slabe de 99 la % sa primesc o pedeapsa cu executare. pana acum am platit o parte din cele intamplate si mai am de platit muuult la acel avocat care e f renumit pentru asa ceva. mentionez ca nu am antecedente si as dori daca cineva ma poate ajuta cu o parere daca as putea ajunge unde nimeni nu isi doreste... adica la puscarie. multumesc anticipat