avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducere sub influenta bauturilor alcoolice
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducere sub influenta bauturilor alcoolice

un sfat ce as putea sa mai rezolv : am condus baut la volan si mi s-a depistat ca aveam 0.77 in aeru expirat ... am fost condus la spital unde mi s-au recoltat probe de sange ( 2 la un interval de o ora ) . care ar fi solutia sa ies cat mai putin sifonat ? ( daca conteaza pe hartia de la spital medicul a scris ca am reactii bune si halema alcoolica )
Si care este perioda minima pana cand as putea sa mai incerc sa dau pt alt carnet
multumesc
Cel mai recent răspuns: Man3lino , utilizator 16:33, 14 Septembrie 2010
Alcoolemia destul de mare iar halena alcoolica nu va avantajeaza. Asta inseamna ca miroseati de la distanta. Cu un avocat bun puteti scapa mai usor dar oricum va fi un proces si ce va hotari instanta asa se va face. Permisul nu-l mai puteti vedea mai devreme de cel putin un an dar v-am spus ca instanta va hotari.
Daca doriti se poate cere o noua evaluare a alcoolemiei prin care sa se stabileasca eventual un nivel mai mic...indicat ar fi sa vorbiti cu un avocat, care sa si insiste sa se trimita dosarul cat mai repede in instanta spre judecata.
Carnetul il veti primit la un an de la ramanerea definitiva a sentintei in cazul in care veti primi pedeapsa cu suspendare sau 6 luni in cazul in care veti primi amenda.
Buna... ma poate ajuta si pe mine cu un raspuns? In primul rand mi`e si rusine sa incep sa povestesc ce am facut, asta e nu mai pot schimba acum nimic... intorcandu`ma acasa cu o imbibatie de alcool in aerul expirat de 1.14 mg/l am lovit o masina si constatand ca nu sunt victime si omul nu era la masina am plecat f speriat sa ajung acasa sa rog pe cineva sa ma ajute. "cineva" a sunat la 112 dupa ce a vazut faza si in drum spre casa a fost facut un filtru de politie care m`a oprit si m`a dus la spital... insa ei mi`au bagat pe gat si "parasire de la locul accidentului"... rezultatele de la sange au fost de 1.50 respectiv 1.30... am vb cu un avocat specializat care a hotarat sa ma ajute si a spus ca atata timp cat nu exista plangeri de la partile civile vatamate sunt slabe de 99 la % sa primesc o pedeapsa cu executare. pana acum am platit o parte din cele intamplate si mai am de platit muuult la acel avocat care e f renumit pentru asa ceva. mentionez ca nu am antecedente si as dori daca cineva ma poate ajuta cu o parere daca as putea ajunge unde nimeni nu isi doreste... adica la puscarie. multumesc anticipat
va multumesc pentru raspunsuri ....dar as mai avea nevoie de cateva raspunsuri ... am tot cautat sa vad ce s-ar putea sa se intample , dar inca nu am inteles .... ce pedepse as putea sa primesc si ce sanse am sa scap fara dosar ...am inteles ca daca la rezultate o sa fie in curba descendenta am sanse mai mari sa scap fara dosar ...
@"floppy5_87"
Din situatia relatata de dvs, este posibil sa fiti condamnat la o pedeapsa cu suspendarea executarii,conf.art.81 c.pen,iar dupa 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii puteti introduce actele pentru a da exemenul pentru obtinerea unui nou permis.
Este bine,daca aveti posibilitati materiale sa apelati la ajutorul specializat al unui avocat pentru a efectua o eventuala recalculare a a alcoolemiei.
@""Ma3lino"
Este vorba despre doua infractiuni cea de conducere a aunui vehicul sub influenta alcoolului,avand o alcoolemiei mai mare de 0,80 g /l alcool pur in sange,sanctionabila cu inchisoarea de la 1 an la 5 ani si de parasire a locului accidentului,sanctionabila cu inchisoarea de la 2 ani la 7 ani,ambele aflate in concurs real conform art.33 lit.a c.pen.
In raport de materialul probatoriu administrat ,de pozitia dvs.procesuala,de plata eventualelor despagubiri este posibil,dar cu sanse mici ,sa obtineti o pedeapsa cu suspendarea executarii,conf.art.81 c.pen.

Alte discuții în legătură

Conducere sub influenta alcoolului dula_mondialu dula_mondialu am fost testat cu etilotestul de organele de politie si mi-a iesit o alcoolemie de 0,57 in aerul expirat,si 1,10 rspectiv 0,95 in sange. ce mi se poate ... (vezi toată discuția)
Alcool in sange de 0,85 g/l George861 George861 As dori si eu sa stiu daca se pateaza cazierul sau nu, atata timp cat il am curat si nu am mai facut nimica. Vineri am fost oprit de o patrula de politie ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie 4.5 in aer expirat un raspuns va rog!! alynaa21 alynaa21 Verisorul meu in luna lui ianuarie a fost oprit de catre politistii rutieri la un control de rutina si a fost supus alcootestului,in aer expirat i-a iesit 0.45 ... (vezi toată discuția)