avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcool in sange de 0,85 g/L
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcool in sange de 0,85 g/L

As dori si eu sa stiu daca se pateaza cazierul sau nu, atata timp cat il am curat si nu am mai facut nimica.

Vineri am fost oprit de o patrula de politie rutiera, am suflat in etilotest, unde mi-a iesit 0,51 in aerul respirat. Am fost la spital unde in sange la ora 23.00 mi-a iesit 1,00 la mie iar a doua oara peste o ora mi-a iesit 0,85.

Cam care ar fi verdictul final?Sau ce as mai putea sa mai fac?
Ultima modificare: Marți, 18 Mai 2010
George861, utilizator
Cel mai recent răspuns: Costi_Mitrea , utilizator 16:15, 24 Iunie 2011
E posibil sa obtineti numai o amenda administrativa la instanta de judecata, fapt ce nu v-ar pata cazierul. Asta ar fi usor de obtinut deoarece nu mai aveti antecedente, banuiesc ca ati fost sincer in declaratii, puteti aduce si acte in circumstantiere etc.
In raport de valorile mentionate,de antecedentele dvs,organele in drept urmeaza sa analizeze probele ce vor fi administrate ,putand dispune solutii diferite,inclusiv amenda administrativa ,care nu afecteaza cazierul dvs
Nu am antecedente,nu am mai fost gasit cu alcool la volan este pentru prima oara cand mi se intampla. Nici cu cei de la rutiera nu am vorbit urat,am facut exact cum mi-au spus ei si acum stau si ma gandesc daca ar fi bine sa cer o recalculare?

Mi s-a comunicat ca va trebui sa ma duc la sectie sa dau o alta declaratie ca poi dosarul sa ajunga la procuratura. Este indicat sa imi angajez un avocat sau daca las avocatul din oficiu se va lua aceeasi sentinta?

Uitasem sa precizez ca nu am facut nici un accident nu am lovit pe nimeni,pur si simplu m-a oprit la un control de rutina, iar distanta care am mers este 200 de metri.
Ultima modificare: Marți, 18 Mai 2010
George861, utilizator
In mod cert,depasind imbibatia alcoolica de 0,80 g./l. aer expirat,vi se va intocmi dosar penal,conf.art.87 al.1 din OUG nr.195/2002,fapta fiind sanctionabila cu inchisoarea de la 1 an la 5 ani.
In functie de circusmstantele dvs personale,in functie de pozitia dvs sincera din timpul urmaririi penale,de probatoriile administrate este posibila aplicarea unei amenzi administrative a procurorului conf.art.18/1 c.pen,dar si trimiterea in judecata prin rechizitoriu si aplicarea unei sanctiuni minime cu suspendarea executarii pedepsei,conf.art.81 c.pen
Salu am patit si eu ceva asemanator si astept rezultatele de la IMl.imi poti da si mie detalii cat ai baut si ce interval orar?si cum ai rezolvat pana la urma.stima

Alte discuții în legătură

0.53 alcool in aerul expirat Costi_Mitrea Costi_Mitrea Buna seara am avut norokul sa fiu oprit de un echipaj de politie in provincie unde am fost depistat sub influenta bauturilor alcolice.intrebare mea este,la ora ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan 11qwerty 11qwerty Buna seara. M-am inscris pe forum pentru un sfat . Ce sanse am sa scap de condamnare pentru conducerea unui auto sub influenta bauturilor alcoolice? La 28 de ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie alin111 alin111 Daca am in aerul respirabil 0.42 si in sange imi vine pana in 1 sunt sanse sa mi anuleze permisu?? ,deoarece am inteles de la cineva ca daca am pana in 1 ma ... (vezi toată discuția)