avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... alcool la volan
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

alcool la volan

Buna seara. M-am inscris pe forum pentru un sfat . Ce sanse am sa scap de condamnare pentru conducerea unui auto sub influenta bauturilor alcoolice? La 28 de minute de la oprire (fara eveniment rutier) aveam 1 la mie (prima proba), iar la a doua, dupa o ora, 0,85 la mie. Nu am antecedente, am fost sincer la declaratie. Sunt sanse reale de amenda administrativa sau nu!? Multumesc anticipat si va rog sa imi oferiti o parere obiectiva, de preferat avizata.
Cel mai recent răspuns: Silvia Renate Mihai , Avocat 17:29, 25 Aprilie 2010
Fapta dvs.este prevazuta la art.86 al.1 din OUG nr.195/2002 si este sanctionabila cu inchisoarea de la 1 an la 5 ani.
Exista posibilitatea,dar destul de redusa a unei sanctiuni cu amenda porucorului(administrativa),conf.art.18/1 c.pen,dar mai multe sanse sunt sa obtineti o pedeapsa minima cu suspendarea executarii,avand in vedere concentratia alcoolica.
Este foarte dificil sa fie date "pronosticuri",deoarece sanctiunea dvs,va depind de probatorii,circumstante personale,,judecator,dar si de apararea dvs
In cazul condamnarii, permisul suspendat ,va fi anulat.
Aveti nevoie de un avocat bun,inca de la urmarirea penala pentru a va ajuta in sensul dorit de dvs.
Ultima modificare: Duminică, 25 Aprilie 2010
Radu Gabrian, Mediator
Multumesc d-l Gabi. Sper din toata inima sa mi se aplice doar amenda, in caz contrar imi pierd locul de munca, lucru extrem de grav in cazul meu.#-o
E posibil sa primiti o condamnare - o pedeapsa cu suspendare conditionata. Va va afecta "cazierul" dar nu va veti pierde locul de munca doar daca depindeti de...permisull auto.
Ultima modificare: Duminică, 25 Aprilie 2010
Silvia Renate Mihai , Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot primi amenda penala? ContSters192103 ContSters192103 sunt cercetat penal pt conducerea auto pe drumurile publice sub influienta alcoolului.....nu am antecedente de nici un fel ,fara suspendari,am sanse sa scap cu ... (vezi toată discuția)
Alcool 1,75g in sange japk1 japk1 Buna ziua, am si eu nevoie de niste sfaturi: In februarie 2008 conducand autoturismul parintilor mei am fost implicat intr-un accident de circulatie.Dupa ce ... (vezi toată discuția)
Permis retinut Wilhalm Wilhalm Buna. Intamplarea face ca am sarbatorit o ziua de nastere a unui prieten care nu era din orasul meu si acolo am consumat alcol, pe la 12-1 noaptea m-am pus sa ... (vezi toată discuția)