Buna ziua,
am si eu nevoie de niste sfaturi:
In februarie 2008 conducand autoturismul parintilor mei am fost implicat intr-un accident de circulatie.Dupa ce am suflat in etilotest am fost dus la recoltarea probelor biologice unde mi-a iesit o concentratie de 1,75 respectiv 1,65g alcool.Din 2008 pana in 2009 decembrie nu am auzit nimic de ei.In 2009 am fost dus la procuror care a hotarat trimiterea mea in instanta spunand ca prin ianuarie(2010) max.februarie voi fi judecat.deja suntem in aprilie si inca nimic.intrebarile mele ar fi :dupa cat timp se poate prescrie fapta mea??daca as avea sanse sa scap cu amenda penala??totusi deja au trecut aproape 2 ani jumate...
Buna ziua !
Termenul de prescriptie a raspunderii penale pentru infractiunea savarsita , conform prevederilor art. 122, alin.(1), lit. d), este de 5 ani.
Daca nu ati mai savarsit alte infractiuni, nu ati mai fost condamnat si exista si/ sau exista si alte elemente ce pot fi avute in vedere la individualizarea pedepsei in favoarea dumneavoastra, puteti primi o pedeapsa cu suspendarea executarii acesteia .
Exista un adevarat aflux de fapte si cauze,atat la politie,Parchete ,cat si in instantele de judecata,de aceea asteptatea dvs.este atat de mare.
Din punct de vedere al prescriptiei nu exista sperante pentru ca pana la expirarea termenului hotararea s-ar putea sa fie chiar definitiva si irevocabila.
In functie de circumstantele dvs.personale,de atitudinea dvs,in timpul urmaririi penale cat si in instanta,dar si de probatoriile administrate ,puteti beneficia de o pedeapsa cu suspendarea executarii,conf.art.81 c.pen
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Alcoolemie 0,81
cassanova_rik
la ora 22 am intrat in gard cu masina ....la 23si 20 de minute am suflat in etilotest si mi aiesit 0,81in aer si la 23si 42de minute mi sa recoltat prima proba ... (vezi toată discuția)