avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... alcoolemie 0,81
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

alcoolemie 0,81

la ora 22 am intrat in gard cu masina ....la 23si 20 de minute am suflat in etilotest si mi aiesit 0,81in aer si la 23si 42de minute mi sa recoltat prima proba de sange in care mi a iesit 1,45 si la o ora 1,30. Am trimis probele la iasi am vreo sansa sa mi iasa alcolemia mai mica sau cum ar trebui sa mi iasa sa scap de dosar penal ?¿
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 00:12, 8 Octombrie 2010
Valorile aratate de dvs. prefigureaza in mod cert un dosar penal.
Toate valorile situate peste 0,80 g/l alcool pur in sange atesta savarsirea infractiunii prev de art.87 al.1 din Oug195/2002 care se pedepseste cu inchisoare de la 1-5 ani si urmare a condamnarii pentru aceasta infractiune se anuleaza si permisul de conducere.:sorry:
chiar daca, in urma analizei medico-legale de la iasi ori mina-minovici, se indica faptul ca alcoolemia era in scadere, fapta de conducere in stare de ebrietate ramane totusi.
Astfel, daca nu se rezolva cu o amenda penala la parchet, urmeaza o condamnare cu (probabil) suspendarea executarii.
Amenda penala la parchet?
De cand parchetul aplica amenzi penale?
Poate ati vrut sa spuneti administrativa.:hm:
Conform art.87(1) din OUG nr.195/2002,probabil ca veti fi condamnat de instanta judecatoreasca la o pedeapsa cu suspendarea executarii,conf.art.81 c.pen.
Pentru conducerea pe drumurile pulice a unui vehicul cu imbibatie mai mare 0,80 g/l.alcool pur in sange pedeapsa prevazuta de legiuitor de de la 1 an la 5 ani.
Se va dispune anularea permisului dvs de conducere,urmand ca intr-un an de la ramanerea definitiva a hotararii sa puteti formula cerere pentru a redobandi permisul de conducere.
simonette12 a scris:

Amenda penala la parchet?
De cand parchetul aplica amenzi penale?
Poate ati vrut sa spuneti administrativa.:hm:


Mea culpa...eroare de exprimare. Voiam doar sa o disting de amenda obisnuita :((

Alte discuții în legătură

La o alcoolemie de 1.04 mg in aerul expirat,care sunt consecintele ? Costin_Adrian Costin_Adrian Ma numesc Adrian,sunt din ploiesti,in ziua de 23.07.2012 tatal meu a condus sub influenta bauturilor alcoolice si a fost oprit in trafic d un echipaj de ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie alin111 alin111 Daca am in aerul respirabil 0.42 si in sange imi vine pana in 1 sunt sanse sa mi anuleze permisu?? ,deoarece am inteles de la cineva ca daca am pana in 1 ma ... (vezi toată discuția)
Pot primi amenda penala? ContSters192103 ContSters192103 sunt cercetat penal pt conducerea auto pe drumurile publice sub influienta alcoolului.....nu am antecedente de nici un fel ,fara suspendari,am sanse sa scap cu ... (vezi toată discuția)