Daca am in aerul respirabil 0.42 si in sange imi vine pana in 1 sunt sanse sa mi anuleze permisu?? ,deoarece am inteles de la cineva ca daca am pana in 1 ma trimite in instanta si imi suspenda permisu doar pe perioada care ma judec cu ei... oare asa e?
Daca valoarea dupa aparatul etilotest este aceasta , valoarea probelor biologice , tinde sa se dubleze , situatie in care vi se va intocmi dosar penal pentru conducerea unui vehicul pe drumurile publice , avand o imbibatie alcoolica mai de 0,80 g./l. alcool pur in sange.
Pedeapsa este de la 1 an la 5 ani inchisoare.
Daca veti avea o atituidine sincera in faza de urmarire penala si in cea de cercetare judecatoreasca, daca nu aveti antecedente penale ,vi se poate aplica o pedeapsa cu suspendarea executarii conform art.81 c.pen , ale carei limite pot fi reduse cu 1/3 ,conform art.320 ind.1 c.pr.pen.
Permisul de conducere va fi anulat , urmand ca la 1 an de la ramenerea definitiva a hotararii de condamnare , sa puteti da examen pentru redobandirea permisului de conducere
Adica sa inteleg ca imi anuleaza permisu... adica trebuie refacuta scoala de soferi? si dat examen din nou? Problema e ca eu sunt la limita .. logic ar fi trebuit sa vina 0.84 ..si cineva mi a zis ca daca sunt la limita ma poate ierta in tribunal... maine trebuie sa dau declaratia pentru recalculare .. Ma puteti ajuta?
O alcoolemie de peste 0,8 la mie la proba biologica inseamna conducere in stare de ebrietate si asta e grav. Si cine v-a spus ca va iarta daca sunteti la limita v-a indus in eroare. Atunci s-ar fi facut altfel legea. Mai bine angajati-va un avocat care sa va reprezinte interesele in instanta.
In functie de valorile care vor fi stabilite la probele biologice(daca acestea vor depasi valoarea de 080 g./ l.alcool pur in sange) , mai ales daca a doua proba este valoric sub prima , incercati sa solicitati o recalculare a a alcoolemiei
Mi a iesit la prima proba in sange 0.80 si la a doua 0.67... ce e de facut acum.. imi fac dosar penal..??? Politistul mi a spus sa fac o recalculare dar nu inteleg dece oare??? ca nu am peste 0.80.... cum se procedeaza ?? ma poate ajuta cineva??