avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Pot primi amenda penala?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Pot primi amenda penala?

sunt cercetat penal pt conducerea auto pe drumurile publice sub influienta alcoolului.....nu am antecedente de nici un fel ,fara suspendari,am sanse sa scap cu amenda panala? e posibil? multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 16:47, 12 Februarie 2011
Buna seara,
desigur ca este posibil dar depinde foarte mult de instanta , de judecator si bineinteles de fapta, dar si de avocat. in majoritatea cazurilor se dau pedepse fara privare de liberate cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei.
Exclus.Nu exista amenda penala pt.aceasta infractiune.Amenda penala este prevazuta expres de lege si situatiile aferente.
Pedeapsa pt.art.79 din OUG 195/02 rep este de la 1-5 ani.
Poate instanta sa va dea condamnare cu suspendare sau scoatere de sub urmarire penala si o amenda ADMINISTRATIVA.
Ce alcoolemie v-a fost recoltata ?
0,6 in aerul expirat
Aceasta valoare de la etilotest,aproape se va dubla in urma recoltarii probelor biologice.
In aceasta situatie,vi se va intocmi dosar penal,pentru conducere pe drumurile publice a unui vehicul,cu o imbibatie alcoolica mai mare de 0,80 g/l.alcool pur in sange,conform art,87/1 din OUG nr.195/2002,pedeapsa prevazuta de acesta fiind de inchisoare de la 1 an la 5 ani.
Recunoasteti fapta atat la politie ,cat si in instanta,situatie care va determina aplicarea art.320 ind.1 c.pr.pen,in urma careia vi se va reduce pedeapsa cu 1/3.
Avand in vedere faptul ca nu aveti antecedente penale vi se va aplica o pedeapsa ,spre minim, cu suspendarea executarii,conf.art.81 c.pen.
Se va dispune anularea permisului de conducere,urmand sa introduceti actele in vederea redobandirii acestuia ,in termen de 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcool la volan marcu001 marcu001 Buna ! Am facut o greseala mare cand m-am urcat la volan dupa ce am consumat aprox 4 beri . Alcooltestu mi-a indicat 0.57 . Sunt sanse ca probele biologice sa ... (vezi toată discuția)
Permis retinut fara drept de a conduce, depistat la volan sub influenta bauturilor alcoolice - urmari? NORMIZD NORMIZD Unui prieten, i-a fost retinut permisul fara drept de a conduce,fiind depistat la volan sub influenta bauturilor alcoolice(in timpul serviciului-pe timp de ... (vezi toată discuția)
Suspendarea carnetului datorita consumului de alcool. RobertSD RobertSD Ieri am fost oprit de Politia Rutiera, in urma etilotestului am fost depistat cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.79 mg/l, am fost condus la spital pentru ... (vezi toată discuția)