sunt cercetat penal pt conducerea auto pe drumurile publice sub influienta alcoolului.....nu am antecedente de nici un fel ,fara suspendari,am sanse sa scap cu amenda panala? e posibil? multumesc anticipat
Buna seara,
desigur ca este posibil dar depinde foarte mult de instanta , de judecator si bineinteles de fapta, dar si de avocat. in majoritatea cazurilor se dau pedepse fara privare de liberate cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei.
Exclus.Nu exista amenda penala pt.aceasta infractiune.Amenda penala este prevazuta expres de lege si situatiile aferente.
Pedeapsa pt.art.79 din OUG 195/02 rep este de la 1-5 ani.
Poate instanta sa va dea condamnare cu suspendare sau scoatere de sub urmarire penala si o amenda ADMINISTRATIVA.
Aceasta valoare de la etilotest,aproape se va dubla in urma recoltarii probelor biologice.
In aceasta situatie,vi se va intocmi dosar penal,pentru conducere pe drumurile publice a unui vehicul,cu o imbibatie alcoolica mai mare de 0,80 g/l.alcool pur in sange,conform art,87/1 din OUG nr.195/2002,pedeapsa prevazuta de acesta fiind de inchisoare de la 1 an la 5 ani.
Recunoasteti fapta atat la politie ,cat si in instanta,situatie care va determina aplicarea art.320 ind.1 c.pr.pen,in urma careia vi se va reduce pedeapsa cu 1/3.
Avand in vedere faptul ca nu aveti antecedente penale vi se va aplica o pedeapsa ,spre minim, cu suspendarea executarii,conf.art.81 c.pen.
Se va dispune anularea permisului de conducere,urmand sa introduceti actele in vederea redobandirii acestuia ,in termen de 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Alcool la volan
marcu001
Buna ! Am facut o greseala mare cand m-am urcat la volan dupa ce am consumat aprox 4 beri . Alcooltestu mi-a indicat 0.57 . Sunt sanse ca probele biologice sa ... (vezi toată discuția)