avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcool la volan
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcool la volan

Buna ! Am facut o greseala mare cand m-am urcat la volan dupa ce am consumat aprox 4 beri . Alcooltestu mi-a indicat 0.57 . Sunt sanse ca probele biologice sa fie in limita legalului ??. Va rog un raspuns cat de rapid . Va multumesc si stiu ca am facut o fapta demna de dispret !
Ultima modificare: Joi, 7 Aprilie 2011
marcu001, utilizator
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:36, 7 Aprilie 2011
Valorile indicate de aparatul etilotest,in urma recoltarii probelor biologice se vor dubla.
Deci in aceasta situatie vi se va intocmi dosar penal pentru confducerea unui vehicul cu o imbibatie alcoolica mai mare de 0,80 g./l. alcool pur in sange,conform art.87 al.1 din OUG nr.195/2002
Conform textului mentionat pedeapsa este intre 1 an si 5 ani inchisoare.
Recomandarea este sa recunoasteti fapta atat la urmarirea penala,cat si in fata instantei,situatie in care limitele pedepsei dvs,vor fi micsorate cu 1/3,conform art.320 ind.1 c.pr.pen.
In situatia in care nu aveti antecedente penale,in functie si de alte circumstante atenuante si personale ale dvs,este posibila aplicarea unei pedepse cu suspendarea executarii ,conf.art.81 c.pen.
Permisul de conducere va fi anulat si urmaza ca la 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare sa depuneti actele in vederea redobandirii sale.
vreau sa stiu daca o sa primesc si o amenda
In aceasta situatie,in functie de probatoriile administrate,de situatiile despre care am facut vorvire anterior, este vorba despre o sanctiune cu inchisoarea ,cu suspendarea executarii.
Textul de lege citat anterior nu prevede aceasta posibilitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot primi amenda penala? ContSters192103 ContSters192103 sunt cercetat penal pt conducerea auto pe drumurile publice sub influienta alcoolului.....nu am antecedente de nici un fel ,fara suspendari,am sanse sa scap cu ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat pentru alcool cobra21 cobra21 salut, daca ma poate ajuta cineva; in mai 2010 mi-a fost retinut permisul pentru conducere sub influenta alcoolului cu 0,72 la mie. la o saptamana dupa aceea ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie la volan kokojumbo kokojumbo Buna ziua. Eu sunt din Brasov si acum 6 luni am fost prins baut la volan in Loc. Turda. Alcoolemie fiola - 0.57. Astazi m-a sunat un domn politist ca trebuie ... (vezi toată discuția)