avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis suspendat pentru alcool
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat pentru alcool

salut, daca ma poate ajuta cineva; in mai 2010 mi-a fost retinut permisul pentru conducere sub influenta alcoolului cu 0,72 la mie. la o saptamana dupa aceea din nou din inconstienta m-am urcat din nou la volan baut si din nou am fost prins cu 1 la mie. pot face ceva in sensul asta pentru a nu avea prea mari probleme? daca e cineva care a patit asa ceva v-as ruga sa-mi raspundeti
In acest sens ati putea renunta la alcool, cel putin in ziua in care conduceti. Pentru alcoolemia de 1/1000 in mod cert vi s-a intocmit dosar penal si beneficiati de circumstanta agravanta prin recidiva, chiar si in perioada de suspendare.
Si in primul caz si in al doilea era tot infractiune ba la al doilea caz ati condus avand permisul suspendat. Greu de inteles si mai greu de gasit o modalitate de a va usura situatia. In caz de recidiva nu mai puteti primi cu suspendare ci cu executare. Regret dar nu meritati ajutor. Angajati-va un avocat care sa va ajutein instanta.
Din cele ce rezulta din relatarea dvs , veti avea intocmite pe numele dvs , doua dosare de urmarire penala pentru savarsirea unui numar de trei infractiuni :
1.Conducere pe drumurile publice a unui autovehicul , avand o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g./l. alcoolul pur in sange(valoarea retinuta prin etilotest , aproape se va dubla in urma rezultatului probelor biologice) , fapta sanctionata conform art.87/1 din OUG nr.195/2002 , cu inchisoarea de la 1 an la 5 ani

2.In al doilea dosar, va vor fi retinute in concurs(art.33 lit. a c.pen.) doua infractiuni ,cea prevazuta de art.87/1 din OUG nr.195/2002 ,cu sanctiunea aratata mai sus , iar a doua este cea de conducere a unui autovehicul fara permis , prev. de art. 86/2 din acelasi act normativ si sanctionabila cu inchisoarea de la 6 luni la 3 ani sau amenda.
In acest ultim dosar , vi se va aplica dintre cele doua pedepse care va vavor fi aplicate pedeapsa cea mai mare ,conf.art.34 c.pen.

In ambele situatii , este bine sa recunoasteti faptele , atat in faza de urmarire penala , cat si in cea de cercetare judecatoreasca ,urmand a beneficia in ambele cazuri , conf.art.320 ind.1 c.pr.pen , de o reducere a limitelor pedepselor aplicate , cu 1/3.
Recomandarea ar fi ca in limita posibilitatilor financiare , sa angajati un avocat care sa va sustina cauza pentru limitarea consecintelor juridice ale faptelor dvs.
In functie de apararile facute , puteti primi, fie pedeapse cu suspendarea executarii sub supraveghere( cu multa sansa) , fie cu executare prin detentie.
Conform art.118 din acelasi act normativ se va dispune anularea pemisului de conducere ,urmand ca in functie de condamarea care va va fi aplicata sa puteti da din nou examen pentru redobandirea permisului in termen de 6 luni (de la data executarii pedepsei) sau in termen de 1 an de la ramanerea definitiva a gotarararii de condamnare ,in cazul aplicarii unei pedespe cu suspendarea executarii

N.B.
Ar fi bine daca ati specifica daca la prima fapta , la valoarea de 0,72 a alcoolemiei s-a ajuns ca urmare a recoltarii probelor biologice , pentru a stabili cu certitudine incadrarea juridica
Ultima modificare: Joi, 28 Iulie 2011
Radu Gabrian, Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcool la volan ketu ketu am o intrebare cum pot sa scap de dosar penal si fara a nulare permis am baut 5 pahare de tuica 30 grade 250ml si mea esit 0,53 la politist in alcoltest la ... (vezi toată discuția)
Retinere permis bogdanalexandru bogdanalexandru salut! Mi.sa retinut permisul pentru o alcoolemie de 0.62 in aerul expirat si mi.sa recoltat proba de sange 0.92. Ce consecinte voi avea. (vezi toată discuția)
Am condus masina fara permis pycyu68 pycyu68 Buna seara am si eu o mica poveste la care nu gasesc nici un raspuns am condus o masina fara a poseda permis de conducere fiind si sub influenta alcoolului ... (vezi toată discuția)