avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... alcool la volan
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

alcool la volan

am o intrebare cum pot sa scap de dosar penal si fara a nulare permis am baut 5 pahare de tuica 30 grade 250ml si mea esit 0,53 la politist in alcoltest la sanga nu a venit rezultatu desi lam platit sa vina.ce pot sa fac
Cel mai recent răspuns: ketu , utilizator 11:04, 12 Octombrie 2011
Pana nu soseste rezultatul analizelor de la INML nu aveti motive de temere, daca va reiesi din analize o alcolemie mai mare de 0,80 atunci aveti motive de ingrijorare.
ketu a scris:

si daca este peste 0.80 ce sa fac sa scap?.este vreo sansa?,si cum?
puteti va rog sami spuneti care este pedeapsa minima,minima.si perioada de proba? cat timp stau fara permis?pot sa cer o recalculare a alcolemiei ?merita sa incerc sau nu am sanse?va multumesc

Valorile stabilite prin intermediul alcooltesterului , dupa recoltarea probelor biologice se dubleaza , deci este motiv de ingrijorare , pentru ca in situatia in care valorile analizelor biologice , vor depasi 0,80 g./ l. alcool pur in sange , vi se va intocmi dosar penal pentru infractiunea de conducere a unui autovehicul cu o imbibatie alcoolica , ce reprezinta fapta penala , conf.art.87/1 din OUG nr.195/2002.
In aceasta situatie , cu tot regretul , dl.avocat @Mihai_jus , nu prea are dreptate sfatuindu-va sa va linistiti.
Daca imbibatia alcoolica stabilita de analizele biologice , va depasi valoarea mentionata , recomandarea ar fi sa recunoasteti atat la urmarirea penala , cat si in faza de cercetare judecatoreasca fapta , pentru a beneficia de prevederile art.320/1 c.pr.pen , conform carora limitele pedepsei va vor fi reduse cu 1/3(pedeapsa este inchisoarea de la 1 an la 5 ani).
In situatia in care vi se va intocmi dosar penal , probabil vi se va aplica o pedeapsa cu suspendarea executarii , conf.art.81 c.pen. si se va dispune anularea permisului de conducere , urmand la un an de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare sa puteti introduce dosarul pentru redobandirea permisului de conducere.
Pentru a incerca o "salvare" , cat de cat a situatiei , solicitati in scris procurorului o recalculare a alcoolemiei
Ultima modificare: Miercuri, 5 Octombrie 2011
Radu Gabrian, Mediator
va rog mai exact cat este perioada minima ?ce inseamna 1/3 din 1 an la 5?si caat este perioada de proba? va spun ca eu am facut un test pe internet pe alcoltest.ro si la cantitatea care am consumato adica 250ml tuica 30% timp de 3 ore a esit alclemia in sanga de 0.9.este posibil sa fie adevarat?astept raspuns va multamesc
1. Limitele pedepsei se impart la 3 , astfel 1an :3=4 luni si 5 ani :3=20 luni , adica 1 an si 8 luni.
2. In general , se aplica pedepse cu suspendarea executarii , conf.art.81 c.pen.
Nu se poate "pronostica" pedeapsa exacta , depinde de probele administrate si de magistratul care judeca cauza.
3. Nu cunosc exactitatea calculelor facute pe internet , dar daca se depaseste valoarea de 0,80 se intocmeste dosar penal cu toate ce decurg din aceasta situatie , pe care vi le-am aratat in prima postare

Alte discuții în legătură

Alcool la volan marcu001 marcu001 Buna ! Am facut o greseala mare cand m-am urcat la volan dupa ce am consumat aprox 4 beri . Alcooltestu mi-a indicat 0.57 . Sunt sanse ca probele biologice sa ... (vezi toată discuția)
Pot primi amenda penala? ContSters192103 ContSters192103 sunt cercetat penal pt conducerea auto pe drumurile publice sub influienta alcoolului.....nu am antecedente de nici un fel ,fara suspendari,am sanse sa scap cu ... (vezi toată discuția)
Carnet suspendat de un an roby89 roby89 Acum 1 an am fost oprit de politie pt depasirea limitei de viteza in localitate (Cluj - 87 km/h), problema e ca am fost si un pic baut, avand o alcoolemie de ... (vezi toată discuția)