avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Mi s-a luat permisul de aproape 4 luni
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Mi s-a luat permisul de aproape 4 luni

Buna ziua, acum aproape 4 luni am fost oprit pe un drum public, misa facut alcooltest si am avut 0,83 ; mi s-au recoltat probe de sange la care nici pana azi nu am primit rezultatele, am fost dupa 90 de zile sa imi ridic permisul, dar mi s-a spus ca pana la finalizarea anchetei nu il pot primi, as dori sa stiu si eu ce este de facut pentru solutionarea acestei probleme
Cel mai recent răspuns: Qubik , utilizator 22:05, 26 Iunie 2010
La o,83la mie alcoolemie rezulta dupa probele biologice in jur de 150 la mie in mod real. In acest caz in mod sigur vi s-a intocmit dosar penal pt. conducere in stare de ebrietate si pana la solutionarea dosarului (un verdict dat de instanta la care a fost trimis dosarul dv) nu puteti intra in posesia permisului. Interesati-va unde se afla dosarul dv. si in ce stadiu si apoi va puteti face o imagine a ceeace va asteapta.
~ Conținut șters la cerere ~
Subscriu la cele scrise anterior cu precizarea ca, dupa parerea mea, imbibatie alcoolica in sange va fi in jurul valorii de 1,74. Tot infractiune se numeste. Urmeaza dosar, proces penal, condamnare (poate cu suspendare) si anularea permisului de conducere.
In urma stabilirii valorii alcoolemiei vi se va intcomi dosar penal pentru infractiunea de conducere pe drumurile publice a unu autovehicul,avand o alcoolemie mai mare de 0,80 g./ l.alcool pur in seange,fapta sanctionata de OUG br.195 /2002 ,la art.87/1 cu inchisoarea de la 1 an la 5 ani.
Daca nu aveti antecedente penale,in functie de celalalte circumstante personale si cooperarea formala cu origanele de urmrire penala si cu instanta vi se poate acorda o sanctiune cu suspendarea executarii pedepsei,conf.art.81 c.pen.
In general solutionarea unor astfel de cauze poate dura chiar si un an.
Ultima modificare: Luni, 21 Iunie 2010
Radu Gabrian, Mediator
Permisul va fi anulat si il veti putea redobandi daca dupa un an dupa expirarea pedepsei (care probabil va fi un an cu suspendare) veti face din nou scoala de soferi si veti da examen pt redobandire. Rezultatele la probele de sange vor veni cand vor fi platite (de catre politie la laboratorul de medicina legala).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carnet suspendat de un an roby89 roby89 Acum 1 an am fost oprit de politie pt depasirea limitei de viteza in localitate (Cluj - 87 km/h), problema e ca am fost si un pic baut, avand o alcoolemie de ... (vezi toată discuția)
Permis reținut pentru alcool din noiembrie anul trecut. cât mai poate dura suspendarea dreptului de a conduce? Liviu.t Liviu.t Pe 1 noiembrie anul trecut mi-a fost reținut permisul pt alcoolemie de 0,83 in aer ,pana acum nu am fost chemat la audieri ,cam cat timp credeți că stau ... (vezi toată discuția)
Alcoolul la volan adrian08 adrian08 Buna ziua! In data de 04.12.2010 am fost depistat cu o alcolemie in aerul expirat de 0,57.Mi-a fost recoltata proba de sange la IML refuzand a doua proba de ... (vezi toată discuția)