avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendarea carnetului datorita consumului de alcool.
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendarea carnetului datorita consumului de alcool.

Ieri am fost oprit de Politia Rutiera, in urma etilotestului am fost depistat cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.79 mg/l, am fost condus la spital pentru doua probe biologice succesive la un interval de o ora intre ele.
Am permis de conducere de 3 ani, timp in care nu am avut puncte de penalizare sau alte antecedente. As dori sa stiu care este situatia cea mai nefavorabila ce mi se poate intampla in urma unui dosar penal si daca prezenta mea va fi necesara pentru ca locuiesc in alta tara, desi am cetatenie romana. In cazul in care prezenta mea va fi necesara as dori sa stiu daca o procura prin intermediul unui notar este suficienta pentru ca o ruda de gradul I sa ma poata reprezenta in instanta, daca va fi cazul.
Ultima modificare: Duminică, 2 Ianuarie 2011
RobertSD, utilizator
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:18, 3 Ianuarie 2011
In acelasi timp, as dori sa stiu, in urma anularii permisului de conducere romanesc, daca este posibil sa fac scoala de soferi in Franta pe baza unui titlu de sejur si in ce masura as fi acoperit legal. Am inteles ca centralizarea permiselor la nivel european are o hiba momentan, in aceeasi masura in care statul francez nu are acces cu usurinta la datele despre o masina cu numar de Romania.
Valoarea alcoolemiei stabilita prin intermediul etilotestului va fi aproximativ dubla in urma recoltarii probelor biologice.
In aceasta situatie va va fi intocmit dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul ,cu o imbibatie alcoolica mai mare de 0,80 g/l.alcool pur in sange.
Pedeapsa prevazuta de lede este inchisoarea de la 1 an la 5 ani.
Daca nu mai aveti antecedente penale,recunoasteti fapta de la primele cercetari,in functie si de alte circumstante personale,pedeapsa va va fi micsorata cu 1/3 conform prevederilor art.XVIII/43 din Legea nr.202/2010 ,iar sanctiunea care se va aplica va fi cu suspendarea executarii,conf.art.81 c.pen.
La proces trebuie sa va prezentati asistat de avocat.
Dupa 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare puteti depune dosarul pentru a fi examinat in vederea redobandirii permisului de conducere
In privinta legislatiei rutiere franceze nu cunosc prevederile acesteia
Multumesc pentru raspuns, in principiu este mai bine sa recunosc, fapt ce reiese si din declaratia mea decat sa contest prin intermediul unui avocat, loc de specule sunt tot inainte desi declaratia mea a fost destul de cuprinzatoare.
Recunoasterea in totalitatea faptei de la primele cercetari va atrage clementa prev.de Legea nr.202/2010,privind reducerea cunatumului pedepsei cu 1/3.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost prins conducand sub influenta alcoolului adrian0419 adrian0419 in data de 3 dec 2010 am fost oprit de un echipaj de politie in Podul Turcului si la etilotest mia iesit 1,09 acum astept sa vina rezultatul de la med legala ... (vezi toată discuția)
Pot primi amenda penala? ContSters192103 ContSters192103 sunt cercetat penal pt conducerea auto pe drumurile publice sub influienta alcoolului.....nu am antecedente de nici un fel ,fara suspendari,am sanse sa scap cu ... (vezi toată discuția)
Permis retinut fara drept de a conduce, depistat la volan sub influenta bauturilor alcoolice - urmari? NORMIZD NORMIZD Unui prieten, i-a fost retinut permisul fara drept de a conduce,fiind depistat la volan sub influenta bauturilor alcoolice(in timpul serviciului-pe timp de ... (vezi toată discuția)