avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am fost prins conducand sub influenta alcoolului
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am fost prins conducand sub influenta alcoolului

in data de 3 dec 2010 am fost oprit de un echipaj de politie in Podul Turcului si la etilotest mia iesit 1,09 acum astept sa vina rezultatul de la med legala privind testul la singe.Permisul lam dobindit in italia si as vrea sa stiu ce va urma mai departe.mentionez ca mi sa intocmit dosar penal.Daca ma poate ajuta cineva cu vreo informatie ?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 12:17, 12 Decembrie 2010
Alcoolemia dvs va fi in jur de 2,20 grame alcool la mie.O sa aveti dosar penal.Alcoolemia este destul de mare
OK, dar ce se va mai intimpla cu permisul de conducere si ce sanse mai am sa obtin alt permis sau in urma procesului daca mai am dreptul de a conduce
vI se va intocmi dosar penal pentru conducere pe drumurile publice cu o imbibatie alcoolica mai mare de 0,80 g./l.alcool pur in sange,fapta care conform art.87 ?1 din OUG nr.195/2002,se sanctioneaza cu inchisoarea de la 1 an la 5 ani.
Daca nu aveti antecedente penale,daca veti recunoaste fapta si veti colabora formal cu organele de urmrire penala si cu instanta,vi se va reduce pedeapsa cu 1/3 conform disp art.XVIII/43 din Legea nr.202/2010,urmand ca aceasta sa fie aplicata cu suspendare conf.art.81 c.pen.
Se va dispune anularea permisului de conducere,care va fi trimis autoritatilor italiene,urmand ca in Romania sa puteti da examen de conducere dupa 1 an de la ramanerea defintiva a hotararii de condamnare,iar in Italia,cinform legislatiei acelei tari
in cazul ca exista si antecedente penale dar pt cu totul alte fapte cu cit poate agrava situatia care deja este complicata?
Detaliati despre ce antecedente penale este vorba,despre condamnare/condamnari si cand au fost acestea pronuntate

Alte discuții în legătură

Suspendarea carnetului datorita consumului de alcool. RobertSD RobertSD Ieri am fost oprit de Politia Rutiera, in urma etilotestului am fost depistat cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.79 mg/l, am fost condus la spital pentru ... (vezi toată discuția)
Restituire permis; consecintele conducerii sub influenta alcoolului adrian0419 adrian0419 am fost prins conducind beat mi sa intocmit dosar penal iar permisul mi lau suspendat pe o perioada nedeterminata.Mentionez ca permisul este italian.Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa cu suspendare bso bso ce se intelege prin pedeapta cu suspendare,sunt total dezinformat,se aplica si in cazul meu,alcool 2,20 in probe biologice (vezi toată discuția)