avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... pedeapsa cu suspendare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

pedeapsa cu suspendare

ce se intelege prin pedeapta cu suspendare,sunt total dezinformat,se aplica si in cazul meu,alcool 2,20 in probe biologice
Cel mai recent răspuns: ContSters170716 , utilizator 15:14, 20 Octombrie 2010
Adica scapati de inchisoare daca nu comiteti alte infractiuni in termenul de incercare.Se suspenda pedeapsa.
Pedeapsa este pronuntata de instanta si pusa in executare, insa nu va avea loc executarea ei intr-un loc de detentie( inchisoare), ci o veti executa acasa , sub anumite conditii, cum ar fi ca in timpul executarii sa nu mai comiteti infractiuni, sa va achitati cheltuielile civile si de judecata.In caz contrar, beneficiul suspendarii conditionate a pedepsei va fi revocat si veti merge in inchisoare.
Daca veti primi o pdeapsa de cel mult 3 ani si nu aveti antecedente , adica in trecut nu ati mai comis o fapta pentru care sa fi primit o pedeapsa mai mare de 6 luni, aveti si dvs. sanse.
Adica nu faceti inchisoare.Vi se trece pedeapsa in cazier si, daca pe parcursul termenului de incercare nu comiteti o alta infractiune, la sfarsitul acestuia veti fi reabilitat (adica vi se va sterge din cazier).Termenul de incercare este perioada aceea totala scrisa in hotarare.Ex.:Suspenda executarea pedepsei pe o perioada de 3 ani.
se aplica si in cazul meu,prins cu 2,20 in sange?
Se poate, daca primiti o pedeapsa de cel mult 3 ani.
Art. 87

(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de catre o persoana care are o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur in sange se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani.

Alte discuții în legătură

Baut la volan irodbogdan irodbogdan Am facut o prostie ....m am urcat baut la volan mai exact 0,78 alcool in aerul expirat iar la sange astept rezultatele ....banuiesc ca o sa fie de 1,5 alcool ... (vezi toată discuția)
Accident rutier pe fondul consumului de alcool, cu pagube materiale ContSters190145 ContSters190145 Buna, am avut un accident rutier pe fondul consumului de alcool cu pagube materiale (stalp iluminat si masina mea), rezutatul testelor sunt 0.77 in aer si 1.4 ... (vezi toată discuția)
Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu o imbibatie alcoolica peste limita legala luci_fts luci_fts Am condus in data de 20.02.2011 autoturismul meu personal nissan pe dn1 in busteni am fost oprit de un echipaj de politie care mi-au dat etilotestul am suflat ... (vezi toată discuția)