avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu o imbibatie alcoolica peste limita legala

Am condus in data de 20.02.2011 autoturismul meu personal nissan pe dn1 in busteni am fost oprit de un echipaj de politie care mi-au dat etilotestul am suflat mia iesit 0.62 iar in sange 1.20 as vrea si eu sa stiu cam ce pedeapsa voi primi cat mi se va anula permisul de conducere am mare nevoie de el sunt sofer in germania Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Vasile Mihaela , Consilier juridic 02:35, 29 Mai 2011
In cazul in care sunteti infractor primar, adica ati savarsit pentru prima data o infractiune pedeapsa va fi inchisoare de la 3 luni la 1 an cu posibilitatea suspendarii sub supraveghere. Daca la primul termen recunoasteti si regetati fapta si aduceti referinte de la vecini si seriviciu judecatorul va putea sa retina circumstante atenuante. De asemenea v-as sfatui sa mergeti pe procedura simplificata si astfl veti beneficia de o reducere a pedepsei cu 1/3 conform L202/2010.
Permisul de conducere se suspenda pe o perioada de 1 an dupa care va trebui sa sustineti un nou examen auto.
Am un prieten care a avut exact aceleasi rezultate la aerul expirat si la sange. Nu sunt prea sigur de pedeapsa, cred ca a primit o luna inchisoare, dar nu a facut deloc. Asta fara avocat platit de el. Plus ca a fost si un pic lipsit de respect cand a avut audieri, spunand ca nu-l intereseaza, ca nu are nevoie de permis, etc.
Cred ca in cazuri de astea sanctiunea finala e in functie de cat de interesata este persoana pentru a-si rezolva problema si daca persoana are avocatul ei sau nu.
Aprecierea se face in functie de gradul de pericol social pe care il reprezinta fapta si inculpatul nu in functie de interese. Nu v-as sfatui a aveti o atitudine impertinenta s-ar putea sa nu aveti norocul prietenului si sa executati 1 an de inchisoare. Pedeapsa prevazuta este de la 1-5 ani.
Ultima modificare: Vineri, 27 Mai 2011
Vasile Mihaela, Consilier juridic
Pedeapsa prevazuta pentru savarsirea infractiunii prev. art. 87 al.1 din Oug.195/2002 este cuprinsa intre un minim special de 1 an si un maxim special de 5 ani.
Daca nu aveti antecedente penale, aveti o pozitie de recunoastere si regret a faptei atat in faza de urmarire penala cat si in faza de cercetare judecatoreasca si uzati de disp.art. 320 indice1 c.proc.pen.administrand probe in circumstantiere, puteti beneficia de reducerea limitelor pedepsei aplicate cu 1/3 , de aplicarea circumstantelor atenuante prev.de art 74-76 c.pen.si obtine o pedeapsa cu aplicarea art.81 c.pen., respectiv suspendarea conditionata a executarii pedespei.
Cuantumul pedepsei aplicate este important, pentru ca in functie de acesta se va calcula termenul de incercare , respectiv al reabilitarii de drept.
Exemplu:- la o pedeapsa de 6 luni cu suspendarea conditionata e executarii pedepsei, termenul de incercare se va compune din cuantumul pedepsei aplicate 6 luni la care se adauga un interval de timp de 2 ani prev de art 82. c.pen.
In privinta permisului de conducere, in cazul condamnarii printr-o hotarare definitiva, permisul dvs. se va anula si nu suspenda si va veti putea prezenta la examen in vederea obtinerii unui nou permis de conducere pentru toate categoriile avute anterior condmnarii, dupa un termen de 1 an de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.
Angajati avocat.
Va multumesc ptr raspuns deci sa inteleg ca indiferent de pedeapsa permisul imi va fi anulat de la data cand se da verdictul de la tribunal pe un an de zile:(

Alte discuții în legătură

Alcolemie 0.61 mg in aerul respirat mar008 mar008 Aseara am fost oprit de politia rutiera, miau gasit in aerul respirat 0.61mg. am fost dus la spital si mi-au recoltat probe biologice. acum astept raspunsul. ... (vezi toată discuția)
interpretare sent. de cond.pentru conducere sub influenta alcoolului- obtinerea permisului de conducere dupa anulare/termen ralucaciobanu ralucaciobanu Am fost prins baut cu masina cu o alcolemie peste limita va rog sa imi spuneti ce inseamna sentinta care a data in judecata k eu nu prea inteleg mare lucru ... (vezi toată discuția)
Va rog lamuriti-ma cu interpretarea unei sentinte Trestianu Trestianu Ce sa inteleg din asta?va rog ajutati-ma cu un raspuns In baza art. 87 al. 1 din OUG 195/2002 republicată, cu aplicarea art 320 ind. 1 C.p.p. şi art. ... (vezi toată discuția)