Ati fost condamnat la 7 luni de inchisoare si interzicerea unor drepturi ( parintesti, de a fi ales si a alege, de a fi curator, tutore, de a ocupa o functie implicand exercitiul autoritatii de stat). In baza articolelor citate s-a suspendat executarea pedepsei si accesoriilor pe o perioada de incercare de 2 ani si 7 luni. Deci sunteti liber cu toate drepturile, dar aveti cazier si daca faceti o alta fapta penala in termenul de incercare se poate revoca suspendarea.
Ati uzat de procedura simplificata prev. de art. 320 ind1. c.proc.pen ( recunoasterea vinovatiei) , ati fost condamnat pentru savarsirea infractiunii prev. de art. 87 al.1 din Oug.195/2002 , iar instanta a dispus aplicarea disp.aratate, a retinut la individualizarea pedepsei circumstantele atenuante prev de art 74 lit.a), c) - art 76 lit.e) si a aplicat astfel o pedeapsa situata sub minimul special prevazut de lege redus cu 1/3, respectiv de 7 luni inchisoare, a carei executare a fost supendata conditionat pe perioada termenului de incercare de 2 ani si 7 luni calculat conform disp.art 82 c.pen.
Pe durata suspendarii conditionate a executarii pedepsei, instanta a dispus interzicerea exercitiului drepturilor, respectiv dr. de a fi ales in autoritatile publice sau in functii elective publice si dr. de a ocupa o functie implicand exercitiul autoritatii de stat, executarea pedepsei accesorii ( interzicerea drepturilor de mai sus) fiind suspendata pe perioada termenului de incercare.
Instanta a facut aplicarea disp.art 359 c.proc.pen , adica acestea:
Art. 359
Obligaţii ale instanţei în caz de condamnare cu suspendarea executării pedepsei sau cu executarea pedepsei la locul de muncă
În caz de condamnare la pedeapsa închisorii cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei sau cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere ori la executarea pedepsei la locul de muncă, preşedintele atrage atenţia celui condamnat asupra dispoziţiilor a căror nerespectare are ca urmare revocarea suspendării sau a executării pedepsei la locul de muncă. În cazul suspendării executării pedepsei sub supraveghere, preşedintele face cunoscut celui condamnat măsurile de supraveghere la care este supus şi obligaţiile pe care trebuie să le respecte.
Dacă inculpatul nu este prezent şi instanţa apreciază că nu este necesară chemarea lui, face o comunicare scrisă, în care i se atrage atenţia potrivit alineatului precedent.
În toate cazurile în care s-a pronunţat condamnarea cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, instanţa de executare aduce aceasta la cunoştinţă unităţii unde condamnatul îsi desfăşoară activitatea, iar în cazul suspendării executării pedepsei sub supraveghere, şi organului de poliţie din localitatea unde domiciliază condamnatul.
Dispozitiile de mai sus fac trimitere la disp.art 83 c.pen., iar nerespectarea lor are drept consecinta revocarea suspendarii conditionate a executarii pedepsei.
Art. 83
Revocarea în cazul săvârşirii unei infracţiuni
Dacă în cursul termenului de încercare cel condamnat a săvârşit din nou o infracţiune, pentru care s-a pronunţat o condamnare definitivă chiar după expirarea acestui termen, instanţa revocă suspendarea condiţionată, dispunând executarea în întregime a pedepsei, care nu se contopeşte cu pedeapsa aplicată pentru noua infracţiune.
...............................................................
Urmare a ramanerii definitive a hotararii de condamnare, permisul dvs. se va anula.
Va puteti prezenta la examen in vederea obtinerii unui nou permis de conducere pentru toate categoriile avute anterior condamnarii , dupa un termen de 1 an de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.