avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... penal
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

penal

as dori sa stiu si eu la ce se refera art 71 cp ali 1,art 64 lit a teza 2, si litera b, si art 86 al 1 cp si art 359 cpp
Cel mai recent răspuns: floringanea1 , utilizator 19:44, 10 Iulie 2012
Art. 71*) - Conţinutul şi modul de executare a pedepsei accesorii
(1) Pedeapsa accesorie constă în interzicerea drepturilor prevăzute în art. 64.

Art. 64*) - Interzicerea unor drepturi
(1) Pedeapsa complementară a interzicerii unor drepturi constă în interzicerea unuia sau unora din următoarele drepturi:
a) dreptul de a alege şi de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice;

b) dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat;

Art. 86 - Reabilitarea în cazul suspendării condiţionate a executării pedepsei
Dacă condamnatul nu a săvârşit din nou o infracţiune înăuntrul termenului de încercare şi nici nu s-a pronunţat revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei în baza art. 83 şi 84, el este reabilitat de drept.


Art. 359 CPP - Obligaţii ale instanţei în caz de condamnare cu suspendarea executării pedepsei sau cu executarea pedepsei la locul de muncă
(1) În caz de condamnare la pedeapsa închisorii cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei sau cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere ori la executarea pedepsei la locul de muncă, preşedintele atrage atenţia celui condamnat asupra dispoziţiilor a căror nerespectare are ca urmare revocarea suspendării sau a executării pedepsei la locul de muncă. În cazul suspendării executării pedepsei sub supraveghere, preşedintele face cunoscut celui condamnat măsurile de supraveghere la care este supus şi obligaţiile pe care trebuie să le respecte.
(2) Dacă inculpatul nu este prezent şi instanţa apreciază că nu este necesară chemarea lui, face o comunicare scrisă, în care i se atrage atenţia potrivit alineatului precedent.
(3) În toate cazurile în care s-a pronunţat condamnarea cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, instanţa de executare aduce aceasta la cunoştinţă unităţii unde condamnatul îşi desfăşoară activitatea, iar în cazul suspendării executării pedepsei sub supraveghere, şi organului de poliţie din localitatea unde domiciliază condamnatul.



multumesc mult pt raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare supraveghere perioada ? mariusgl11 mariusgl11 decizie penala 2012 decembrie 07.03.2012 Ora estimata: Complet: C16F Tip solutie: Condamnare Solutia pe scurt: I. În baza art. 7 alin. 1 rap. la art. ... (vezi toată discuția)
Va rog lamuriti-ma cu interpretarea unei sentinte Trestianu Trestianu Ce sa inteleg din asta?va rog ajutati-ma cu un raspuns In baza art. 87 al. 1 din OUG 195/2002 republicată, cu aplicarea art 320 ind. 1 C.p.p. şi art. ... (vezi toată discuția)
Interpretare sentinta penala miruna38 miruna38 Buna ziua , Trebuie sa completez un formular pentru verisoara mea,in limba engleza,pentru o aplicatie in strainatate. Acest formular,contine o intrebare ... (vezi toată discuția)