avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... dosar penal pt. refuz probe biologice
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

dosar penal pt. refuz probe biologice

cerere pt. a conduce. solutie: admite cererea. definitiva.pronuntata in 02.04.2010. solutie dosar:in baza art.87 alin.5 din oug195/2002 art.74 lit.a si c si art.76 lit.d C.P. condamna 1an 10 luni , pedeapsa accesorie interzicerea drept. art.64 lit.a teza II-a si lit.b C.P. pe durata pedepsei principale. In baza art. 81 c.p. dispune suspendarea conditionata a exec. ped. de 3 ani si 10 luni.,term. de incercarepot. art.82c.p. In baza art.71 alin.5 c.p.dispune susp. condit. a pedepsei accesorii pe durata suspendarii conditionate a executarii pedepsei prncipale. Imi puteti explica ce inseamna aceasta solutie si cand pot conduce? va multumesc.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 13:35, 27 Februarie 2011
Ati fost condamnat la o pedeapsa de 1 an si 10 luni cu suspendarea conditionata a executarii pedepesei.
Aveti astfel un termen de incercare compus din cuantumul pedepsei aplicate -1 an si 10 luni plus un interval de 2 ani prev de art.82 c.pen, deci total 3 ani si 10 luni de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.
La individualizarea pedepsei au fost retinute circumstantele atenuante prev de art 74 lit a si c si art.76 lit d.
In privinta art.83 c.pen.instanta va atrage atentia asupra prevederilor acestui articol si anume:
Art. 83. - Revocarea în cazul savârsirii unei infractiuni
Daca în cursul termenului de încercare cel condamnat a savârsit din nou o infractiune, pentru care s-a pronuntat o condamnare definitiva chiar dupa expirarea acestui termen, instanta revoca suspendarea conditionata, dispunând executarea în întregime a pedepsei, care nu se contopeste cu pedeapsa aplicata pentru noua infractiune.
Revocarea suspendarii pedepsei nu are loc însa, daca infractiunea savârsita ulterior a fost descoperita dupa expirarea termenului de încercare.
Daca infractiunea ulterioara este savârsita din culpa, se poate aplica suspendarea conditionata a executarii pedepsei chiar daca infractorul a fost condamnat anterior cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei.
În acest caz nu mai are loc revocarea primei suspendari.
La stabilirea pedepsei pentru infractiunea savârsita dupa ramânerea definitiva a hotarârii de suspendare nu se mai aplica sporul prevazut de lege pentru recidiva.

De asemenea , pe perioada termenului de incercare v-a fost interzisa exercitarea urmatoarele drepturi civile:
-dr. de a fi ales in autoritatile publice sau in functii elective publice,
-dr. de a ocupa o functie implicand exercitiul autoritatii de stat.
Pe durata suspendãrii conditionate a executãrii pedepsei închisorii se suspendã si executarea pedepselor accesorii.

In privinta permisului de conducere, acesta a fost anulat iar dupa 1 an de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare va veti putea prezenta la examen pentru obtinerea unui nou permis de conducere pentru toate categoriile avute anterior condamnarii.
Astfel, asa cum rezulta din datele dvs., hotararea a ramas definitiva la data de 02.04.2010, deci va puteti prezenta la examen in vederea obtinerii permisului de conducere incepand cu data de 03.04.2011.




~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog lamuriti-ma cu interpretarea unei sentinte Trestianu Trestianu Ce sa inteleg din asta?va rog ajutati-ma cu un raspuns In baza art. 87 al. 1 din OUG 195/2002 republicată, cu aplicarea art 320 ind. 1 C.p.p. şi art. ... (vezi toată discuția)
Detalii sentinta de condamnare pentru art 87 al.1 din oug.195/2002 alecs_busty alecs_busty Solutie: În baza art. 87 alin. 1 din O.U.G. 195/2002., cu aplicarea art.320 indice 1 alin.7 C.p.p. condamnă pe inculpatul P A M la pedeapsa de 8 luni ... (vezi toată discuția)
O sentinta greu de descalcit !!! r111 r111 #-o[quot] Va rog sa mi explicati intr-un limbaj popular ce vrea sa zica aceasta sentinta.. ... (vezi toată discuția)