Aseara am fost oprit de politia rutiera, miau gasit in aerul respirat 0.61mg. am fost dus la spital si mi-au recoltat probe biologice. acum astept raspunsul. ce mi se poate intampla daca rezultatul analizelor trece de 0.80. e prima data cand gresesc, nu am mai avut probleme cu politia nici de un fel. nu am primit in viata mea nici o amenda si nici macar un avertisment. care e minimul si care e maximul de pedeapsa pe care il pot primi??? cum imi pot recupera permisul in cazul in care mi-l anuleaza. Trebuie sa fac din nou scoala de soferi? detin categoriile B si C #-o
Valoarea alcoolemiei rezultata in urma efectuarii probelor biologice va depasi limita egala admisa, situatie in care va veti afla sub incidenta legii penale.pedeapsa prevazuta de lege pentru comiterea acestei infractiuni este intre 1 si 5 ani.Cu putin noroc , ati putea obtine o pedeapsa cu suspendare ( poate 2 ani) .
Dupa un an de cand hotararea de condamnare va ramane definitiva va veti putea prezenta sa sustineti examenul in vederea dobandirii unui nou permis.
Valoarea concentratiei de alcool pur in sange se situeaza de obicei in jurul unei cifre duble fata de cea gasita in aerul expirat -identificata cu ocazia testarii cu elilotestul sau fiola, prin urmare rezultatul in cazul dvs. va depasi limita de 0,80 g/l alcool pur in sange.
Pedeapsa pentru infractiunea prev de ar.87 al.1 din Oug195/2002 este situata intre un minim de 1 ani si un maxim de 5 ani.
Daca se retin circumstantele atenuante prev de art74-76 c.pen. se poate obtine o pedeapsa orientata sub minimul special prevazut de lege, iar ca modalitate de executare aceasta poate fi suspendarea conditionata a executarii pedepsei, suspendarea executarii sub supraveghere sau executarea la locul de munca.
Cazier veti avea in functie de cuantumul pedepsei aplicate;
-exemplu- pedeapsa de 1an cu aplic . art 81 c.pen. suspendarea conditionata a executarii pedepsei-termenul de incercare in acest caz este de 3 ani de la data ramanerii defintive a hotararii de condamnare.( 1an + un termen de 2 ani prev de art.82 c.pen.)
In cazul condamnarii pentru infractiunea prev de art.87 al.1 , permisul se va anula, iar in termen de 1 an de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare ( aceasta in cazul unei pespse cu suspendarea conditionata a execuatarii pedepsei) va veti putea prezenta pentru obtinerea unui nou permis de conducere pentru ambele categorii avute anterior condamnarii.
Angajati avocat.:sorry:
va multumesc pentru raspuns! am inca o intrebare. Exista si posibilitatea ca procurorul sa nu inceapa urmarirea penala? sa primesc doar o amenda penala si sa imi fie suspendat permisul pt 90 de zile!!!????????
In cazul de fata urmarirea penala se incepe .
Amenda penala se dispune doar de instanta de judecata , daca o legea prevede ca pedeapsa principala ptr respectiva infractiune , alternativ cu pedeapsa inchisorii .
Cred ca va referiti la amenda administrativa si suspendarea permisului , insa din valoarea indicata , nu cred ca sa beneficiati de o astfel de "facilitate" .
Cel mai probabil veti fi trimis in judecata , condamnat la o pedeapsa minim acu suspendare si ulterior , permisul va fi anulat .
Dosar penal
hagiugheorg1_BZ
va salut.am o mare problema am fost prins la volan baut cu o concentratie alcoolica de 0,73 in aer expirat cit poate sa iasa la proba de singe si daca e amenda ... (vezi toată discuția)