avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... alcoolemie mare la volan
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

alcoolemie mare la volan

am fost depistat cu o alcolemie de 0,92 la etilotest. la ce valori poate ajunge la proba biologica? si ce masuri juridice atrage?
nu am mai avut antecedente, am cooperat f bine cu militianul,dar nu cred ca conteaza asta. oare sa fie cu dosar penal?daca da ,atunci cind voi mai avea drept de condus?
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 14:14, 25 Martie 2011
sigur va fi cu dosar penal iar cooperarea conteaza. nu uita sa raspunzi la urmarirea penala, in fata procurorului.
vei obtine o condamnare cu suspendare a executarii daca esti cooperant iar avocatul tau va sti sa scoata in evidenta circumstantele persoanel favorabile. este f important sa faca asta deoarece suspendarea executarii nu este o obligatie a judecatorului, ci doar o posibilitate de care este posibil sa nu beneficiezi.
Valoarea imbibatiei alcoolice-g/l alcool pur in sange va fi situata in jurul dublului valorii concentratiei de alcool in aerul expirat.
Infractiunea prev de art 87 al.1 din Oug 195/2002 este sanctionata cu o pedeapsa cuprinsa intre 1 -5 ani inchisoare.
In situatia in care veti fi condamnat printr-o hotarare judecatoreasca definitiva, permisul dvs. se va anula.
Va veti putea prezenta la examen in vederea obtinerii unui nou permis de conducere pentru toate categoriile avute anterior condamnarii, dupa un termen de 1 an de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare, termenul fiind valabil in cazul condamnarii la o pedeapsa cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei sau cu suspendarea executarii sub supraveghere.
Pozitia dvs. cooperanta cu organele de urmarire penala, de recunoastere a faptei, pozitie pe care banuiesc ca o veti adopta si in fata instantei, va ajuta la individualizarea pedepsei aplicate de catre instanta, aceasta putand retine in favoarea dvs. circumstantele atenuante prev de art.74-76 c.pen.cu efectul orientarii pedepsei aplicate sub minimul special prevazut de lege.
De asemenea, aveti posibilitatea sa uzati in fata instantei la primul termen de judecata de disp. art 320 indice 1 din c.proc.pen.-recunoasterea vinovatiei, caz in care puteti beneficia de reducerea limitelor de pedeapsa cu 1/3.
Angajati avocat.

Ultima modificare: Vineri, 25 Martie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
chestia cu dublul procentului este un mit :)

alcoolemia se calculeaza conform formulei Widmark: C =A/(Gxr), unde

C: concentraţia alcoolului în sînge
A: cantitatea de alcool pur exprimată în grame
G: greutatea corporală
r: factorul de difuzie (0,7 la un bărbat, 0,6 la o femeie).

cereti recalcularea daca credeti ca va avantajeaza.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcolemie Mihaela03 Mihaela03 Buna ziua!Ce sentinta ar putea fi data unui sofer care a condus in stare d ebrietate avand o alcolemie d 0,92.Va multumesc! (vezi toată discuția)
Conducere sub influenta alcoolului AlexandraClaudiaG AlexandraClaudiaG Daca am 0.50 alcool in aerul respirat , cat inseamna alcool pur in sânge? Si ce se intampla daca am facut un accident defapt am intrat intr-un sant cu masina ... (vezi toată discuția)
Alcolemie 0.61 mg in aerul respirat mar008 mar008 Aseara am fost oprit de politia rutiera, miau gasit in aerul respirat 0.61mg. am fost dus la spital si mi-au recoltat probe biologice. acum astept raspunsul. ... (vezi toată discuția)