avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... alcolemie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

alcolemie

Buna ziua!Ce sentinta ar putea fi data unui sofer care a condus in stare d ebrietate avand o alcolemie d 0,92.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Mihaela03 , utilizator 12:57, 31 Ianuarie 2011
Alcoolemia este mare insa in situatia in care nu are antecedente penale, recunoaste fapta, solicita judecarea exclusiv pe baza probelor de la cercetari, este posibil sa primeasca o condamnare cu suspendarea conditionata a executarii, intre 1 si 2 ani.
O alcoolemie de 0.92 presupune mai multe etape: intocmirea unui dosar penal, efectuarea urmaririi penale, trimiterea in judecata, judecata propriuzisa urmand, in final, sentinta care va fi data de judecator cu luarea in considerare a probelor administrate si de persoana faptuitorului. Daca nu are antecedente penale, e posibila o pedeapsa cu suspendarea executarii pedepsei.
Ultima modificare: Luni, 31 Ianuarie 2011
ContSters119945, utilizator
Ne-ati dat o singura valoare "0,92".
Una este concentratia de alcool pur in aerul expirat, deci cea identificata la testarea cu etilotestul si alta este valoarea/valorile rezultate in urma recoltarii celor 2 probe biologice care reprezinta imbibatia alcoolica in g/l pur in sange.
Astfel una este sa am 0,92 mg/l in aerul expirat si alta este sa am 0, 92 g/l imbibatie alcoolica in sange, pentru ca si valoarea este un criteriu avut in vedere la o eventuala individualizare a pedepsei.
Reveniti cu detalii in acest sens.
In aerul expirat a avut o alcolemie de 0,92.Permisul a fost retinut pe loc,iar dupa un an de zile este chemat in instanta.Este posibila o pedeapsa privind anularea permisului pe o perioada determinata sau anularea definitiva a acestuia sau in cel mai rau caz pedeapsa cu inchisoarea?Este la prima abatere neavand alte antecedente penale.Va multumesc!
Am inteles.
1.In privinta permisului acesta se va anula.
Va putea sa se prezinte la examen in vederea obtinerii unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior condamnarii, dupa un termen de 1 an de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare si asta in situatia obtinerii unei pedepse cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei sau cu suspendarea executarii sub supraveghere.
2.In privinta cuantumului pedepsei, poate uza de prevederile art 320 indice 1 c.proc pen., recunoasterea vinovatiei si astfel limitele de pedeapsa se pot reduce cu 1/3.
De asemenea, poate administra probe in circumstantiere-numai inscrisuri, pe care va trebui sa le depuna la termenul de judecata.
3.In privinta modalitatii de executare- se poate obtine o pedeapsa fie cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei, fie cu suspendarea executarii sub supraveghere, fie cu executare la locul de munca ( in acest ultim caz -termenul pentru prezentarea la examen in vederea obtinerii permisului de conducere este de 6 luni de la data executarii pedepsei aplicate.).
Neaparat sa angajeze avocat.

Alte discuții în legătură

Alcoolemie mare la volan derek_jr2007 derek_jr2007 am fost depistat cu o alcolemie de 0,92 la etilotest. la ce valori poate ajunge la proba biologica? si ce masuri juridice atrage? nu am mai avut antecedente, ... (vezi toată discuția)
Retinere permis bogdanalexandru bogdanalexandru salut! Mi.sa retinut permisul pentru o alcoolemie de 0.62 in aerul expirat si mi.sa recoltat proba de sange 0.92. Ce consecinte voi avea. (vezi toată discuția)
Baut la volan irodbogdan irodbogdan Am facut o prostie ....m am urcat baut la volan mai exact 0,78 alcool in aerul expirat iar la sange astept rezultatele ....banuiesc ca o sa fie de 1,5 alcool ... (vezi toată discuția)