avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... dosar penal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

dosar penal

va salut.am o mare problema am fost prins la volan baut cu o concentratie alcoolica de 0,73 in aer expirat cit poate sa iasa la proba de singe si daca e amenda penala sau inchisoare? multumesc!
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 10:25, 11 Decembrie 2010
Valoarea alcoolului pur in sange se situeaza in jurul dublului celei in aerul expirat.
Infractiunea prev de art.87 al.1 din Oug195/2002 este prevazuta cu o pedeapsa cuprinsa intre 1 an si 5 ani inchisoare, deci textul de lege nu prevede alternativ posibilitatea aplicarii unei amenzi penale.
Aveti posibilitatea sa solicitati o recalculare a alcoolemiei.
De asemenea, aveti posibilitatea sa uzati de noile prevederi ale legii 202/2010, caz in care limitele de pedeapsa se reduc cu 1/3.
Daca nu aveti antecedente penale si aveti o pozitie procesuala de recunoastere si regret a faptei, exista posibilitatea obtinerii unei pedepse cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei orientata sub acel minim prevazut de lege, minim redus cu 1/3.
In cazul condamnarii pentru infractiunea prev de art.87 al.1 din Oug195/2002 permisul dvs. se va anula.
Va veti putea prezenta la examen in vederea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior condamnarii, dupa 1 an de la data ramanerii definitive a hotararii de condamanare, in situatia in care veti primi o pedeapsa cu suspendarea conditionata a executarii pedepseie sau cu suspendare executarii sub supraveghere.
Angajati avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcoolemie mare la volan derek_jr2007 derek_jr2007 am fost depistat cu o alcolemie de 0,92 la etilotest. la ce valori poate ajunge la proba biologica? si ce masuri juridice atrage? nu am mai avut antecedente, ... (vezi toată discuția)
Alcoolul la volan cipriang4s cipriang4s buna ziua 1 aseara un prieten a fost oprit de o masina a politiei rutiere moinesti undeva in jurul orasului mai precis intro comuna la tara si a fost pus sa ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat george_j george_j [quot]am fost prins cu 0,66 alcool in aerul expirat,mi sa suspendat permisul,daar nu stiu inca pe cat timp. vreau sa stiu ce risc ,nu am antecedente de nici ... (vezi toată discuția)