avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcoolul la volan
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcoolul la volan

buna ziua 1 aseara un prieten a fost oprit de o masina a politiei rutiere moinesti undeva in jurul orasului mai precis intro comuna la tara si a fost pus sa sufle in alcool test unde ia iesit o alcoolemie de 85 la mie alcool pur in aer expirat, a fost dus la spital si i sau recoltat probe biologice de singe mai precis una singura . ce risca si ce trebuie sa faca in acest caz?
Risca un dosar penal pentru savarsirea infractiunii prev de art.87 al.1 din Oug.195/2002 , infractiune care se sanctioneaza cu inchisoarea de la 1-5 ani.
In cazul condamnarii printr-o hotararea definitiva pentru infractiunea mai sus aratata, permisul de conducere i se va anula.
Va avea dreptul sa se prezinte la examen pentru obtinerea unui alt permis de conducere dupa 1 an de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare, dar asta in situatia in care va fi condamnat la o pedeapsa cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei sau cu suspendarea pedepsei sub supreveghere.
De ce i s-a recoltat doar o proba biologica?
Trebuiau recoltate doua.
Sa angajeze avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcolemie 0.61 mg in aerul respirat mar008 mar008 Aseara am fost oprit de politia rutiera, miau gasit in aerul respirat 0.61mg. am fost dus la spital si mi-au recoltat probe biologice. acum astept raspunsul. ... (vezi toată discuția)
Refuzul recoltarii probelor biologice alinaelida alinaelida Daca refuzi recoltarea de probe biologice dupa ce echilotestul a aratat ca ai 1,14 ce se intampla mai departe ? ti se da vreun proces verbal, ti se da scris sa ... (vezi toată discuția)
Conducerea autovehiculului sub influenta bauturilor alcoolice GOX GOX BUNA ZIUA, IN DATA DE 23.08.2010, AM FOST DEPISTAT CONDUCAND AUTOVEHICOLUL PROPRIETATE PERSONALA PE DRUMURILE PUBLICE AVAND O ALCOOLEMIE DEPISTATA ULTERIOR LA ... (vezi toată discuția)