avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Refuzul recoltarii probelor biologice
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Refuzul recoltarii probelor biologice

Daca refuzi recoltarea de probe biologice dupa ce echilotestul a aratat ca ai 1,14 ce se intampla mai departe ? ti se da vreun proces verbal, ti se da scris sa predai carnetul , ti se da dovada de circulatie ? Dupa cat timp mai ai dreptul sa conduci ?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:40, 7 Ianuarie 2011
Pai problema e putin altfel, in sensul ca refuzul recoltarii probelor biologice atunci cand valoarea gasita la testarea cu etilotestul depaseste valoarea de 0,40 mg/l alcool pur in aerul expirat, este infractiune -infractiune prevazuta de art.87 al.5 din Oug 195/2002 care se pedepseste cu inchisoare de la 2-7 ani.
In privinta permisului , in cazul condamnarii printr-o hotarare definitiva pentru infractiunea mai sus aratata, acesta se anuleaza.
Cel condamnat se poate prezenta la examen pentru obtinerea unui nou permis, dupa 1 an de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare si asta in situatia in care pedeapsa primita este una cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei sau una cu suspendarea executarii sub supraveghere.:sorry:
Ultima modificare: Vineri, 3 Decembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Actele cerute de politist nu se mai inapoiaza de catre acesta , emite dovada fara drept de circulatie si urmeaza urmarirea penala ,dupa ce in prelabil a fost intocmit un dosar penal pe numele persoanei in cauza.
da se ajunge la condamnare dar dak e prima abatere o sa fie cu suspendare.
si e si valoarea mare a alcoolemii
Condamnarea prevazuta de lege,conform art.87/5 din OUG nr.195/2002 este de la 2 ani la 7 ani inchisoare.
Pe de alta parte,valoarea aratata de aparatul etilotest apropae se dubleaza ca urmare a recoltarii probelor biologice

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se poate întâmpla dacă inițial am fost testat cu etilotestul, dar ulterior am refuzat recoltarea de probe biologice? Adrian Chisiu Adrian Chisiu daca nu am fost testat cu etilotestul inițial , dar ulterior am refuzat recoltarea de probe biologice , ce se inatmpla ? (vezi toată discuția)
Recoltare probe biologice hashas hashas La o alcoolemie de 0.4 mg% la etilotest este necesara recoltarea de probe biologice? In caz de refuz de recoltare de sange pot exista consecinte penale? (vezi toată discuția)
Am condus fiind sub influenta alcoolului adyadyady adyadyady am si yo o probleam si as dori niste informati .. am fost prins baut la volan cu 0,74 in aer respirat si am fost dus la probe de sange am inteles ca probele de ... (vezi toată discuția)