avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am condus fiind sub influenta alcoolului
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am condus fiind sub influenta alcoolului

am si yo o probleam si as dori niste informati .. am fost prins baut la volan cu 0,74 in aer respirat si am fost dus la probe de sange am inteles ca probele de sange o sa vina aproximativ dublu decat a iesit in aer respirat. ce mi se poate intampla, se poate sa imi anuleze permisu? permisul l-am obtinut in spania conteaza cu ceva asta ?

Ultima modificare: Joi, 14 Iulie 2011
adyadyady, utilizator
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:42, 15 Iulie 2011
Este caz penal si in mod sigur permisul va fi anulat. Va veti putea depune actele pt sustienerea unui nou examen deabia la un an dupa ramanerea definitiva a hotararii instantei cara va judeca dosarul.
Da , valoarea stabilita de aparatul etilotest , aproape se dubleaza in urma recoltarii probelor biologice.
Daca valorile sunt descrescatoare la a doua proba , fata de prima , aveti posibilitatea legala sa solicitati procurorului care supravegheaza urmarirea penala sa dispuna recalcularea alcoolemiei.
Conform art.87 al.1 din OUG nr.195/2002 , sanctiunea stabilita pentru aceasta infractiune este de la 1 an la 5 ani inchisoare.
Recomandabil este sa recunoasteti fapta , atat la urmarirea penala , cat si in faza de cercetare judecatoreasca , situatie in care , conform art.320 ind.1 c.pr.pen , limitele sanctiunii vor fi reduse cu 1/3 .
Vi se va aplica o sanctiune cu suspendarea executarii pedepsei ,conform art.81 c.pen ,in cazul in care nu aveti antecedente penale.
Se va dispune in baza art.114 din OUG nr.195/2002 , anularea permisului de conducere , urmand ca la 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare sa puteti introduce actele pentru a da din nou examen , in vederea redobandirii permisului de conducere
yo am obtinut permisu in spania conteaza cu ceva???
Raspunsul este negativ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz recoltare probe biologice cosmin30 cosmin30 sunt chemat in instanta pentru fond-infractiuni privind circulatia pe drumurile publice(oug nr.195/2002);am fost oprit de un echipaj de politie -am suflat in ... (vezi toată discuția)
Accident rutier in stare de ebrietate off off Buna seara , va rog daca se poate sa ma ajutati cu un sfat .Sotul meu a avut un accident , cu o avarie usoara si o alcolemie de 0.71 in AR ,si permisul ia ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan florin_cl florin_cl am shi yo o nelamurire...am fost prins k 0.60 la echilotest....la sange am avut 1.25 nu am solicitat si a2a proba de sange....ce sanse am sa scap decat cu o ... (vezi toată discuția)