avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... alcool la volan
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

alcool la volan

am shi yo o nelamurire...am fost prins k 0.60 la echilotest....la sange am avut 1.25 nu am solicitat si a2a proba de sange....ce sanse am sa scap decat cu o amenda....fara anularea permisului??:-s
Cel mai recent răspuns: florin_cl , utilizator 22:10, 10 Ianuarie 2011
Sansele sunt aproape de zero. Al coolul la volan este poate cea mai grava infractiune. Cum este si in cazul dv. Si a doua proba tot mult va arata si nu va va ajuta cu nimic.
am uitat sa specific ca am cazieru curat....
Daca ati refuzat recoltarea celei de-a doua proba, v-ati barat posibilitatea de a solicita o expertiza a calculului retroactiv al alcoolemiei.
De altfel, era obligatia politistului sa va duca la cunostinta care sunt consecintele refuzului recoltarii celei de-a doua probe biologice.
Valoric este evident ca suntem in prezenta unei infractiuni prev de art.87 al.1 din Oug.195/2002, cu consecintele pe care vad ca le cunoasteti -anulare permis in caz de condamnare printr-o hotarare definitiva.
Daca valoarea concentratiei de alcool in aerul expirat era foarte aproape, undeva la limita dintre contraventie si infractiune v-as fi raspuns ca aveti sanse sa obtineti o amenda administrativa, asa insa..va decide procurorul.
Lecturati si alt raspuns al meu la o problema similara si poate va ajuta cumva:
www.avocatnet.ro/content/for...
Angajati avocat.:sorry:
Ultima modificare: Duminică, 9 Ianuarie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
doamna avocat trebuie sami angajez neaparat un avocat sau ar fi bun si unul din oficiu??
Hotărârea de a va angaja un avocat sau de a rămâne cel din oficiu va aparține.
Refuzul la recoltarea probelor de sânge pentru stabilirea alcoolemiei constituie infracțiune.
Conform art. 87, alin. 5 din Codul rutier refuzul, împotrivirea sau sustragerea conducatorului unui autovehicul sau al unui tramvai ori a instructorului auto, aflat în procesul de instruire, sau a examinatorului autoritatii competente, aflat în timpul desfasurarii probelor practice ale examenului pentru obtinerea permisului de conducere, de a se supune recoltarii probelor biologice sau testarii aerului expirat, în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezentei de produse sau substante stupefiante ori a medicamentelor cu efecte similare acestora, se pedepseste cu închisoare de la 2 la 7 ani.

Alte discuții în legătură

Alcoolemie 0.78 cucu2013 cucu2013 salut! am si eu o intrebare,am fost testat cu aparatul echilotest si mi-a iesit 0.78 am fost dus la sectie am dat declaratie si politistii au zis ca e mai bine ... (vezi toată discuția)
Baut la volan layzee_7 layzee_7 Buna seara! Astazi, socrul meu, a fost prins la volan cu o alcolemie de 0.41 in aerul expirat. A refuzat sa semneze procesul verbal si a refuzat sa mearga ... (vezi toată discuția)