avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcoolemie 0.78
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcoolemie 0.78

salut! am si eu o intrebare,am fost testat cu aparatul echilotest si mi-a iesit 0.78 am fost dus la sectie am dat declaratie si politistii au zis ca e mai bine sa declar ca nu vreau sa merg la recoltarea de probe biologice si asa am scris.am dosar penal si vrea sa stiu daca am vreo sansa sa scap cu 'NUP' iar daca da cand imi pot lua permisul.
Cel mai recent răspuns: mirceapmf , utilizator 16:36, 10 Iunie 2013
Nu aveti nici o sansa sa scapati cu NUP, aveti toate sansele sa fiti trimis in judecata si condamnat, in urma hotararii de condamnare ramase definitive permisul se va anula.
Art.87
................................................................
(5) Refuzul, împotrivirea ori sustragerea conducătorului unui autovehicul sau al unui tramvai ori a instructorului auto, aflat în procesul de instruire, sau a examinatorului autorităţii competente, aflat în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, de a se supune recoltării probelor biologice sau testării aerului expirat, în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenţei de produse sau substanţe stupefiante ori a medicamentelor cu efecte similare acestora, se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani.
multumesc pt raspuns. dar precizez ca in momentul cand am fost luat de politisti am fost intrebat de acestia daca merg la spital pt recoltarea de probe biologice iar eu am fost de acord.dupa aceia tot ei mi-au zis sa scriu ca refuz acest lucru. nu trebuia sa fiu dus la spital si acolo sa refuz probele biologice fiind de fata si un medic?
prietene iti spun ca daca ai suflat in fiola si alcoolemia ta era de 0.78 automat mergeai la spital.daca ai declarat ca refuzi acest lucru deja e grav.era datoria politistilor sa te duca imediat la spital.iati oricum un avocat iti este necesar,sa nu faci puscarie:O

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis conducere tony2280 tony2280 Ma oprit in trafic un echipaj si uitandu-se la mine au spus ca am baut (aveau dreptate). Nu am suflat in aparat sub pretextul ca nu pot sa suflu atat de mult, ... (vezi toată discuția)
Refuz recoltare probe biologice dragnea cristian dragnea cristian vreau sa stiu si ce se intampla atunci cand refuzi probele biologice si tot ce iti cere agentul de politie ?am suflat doar in fiola si mi-a iesit 0.68 si am ... (vezi toată discuția)
Dosar alcool la volan ziz0u_999 ziz0u_999 Buna ziua! Am o cunostinta care are urmatoarea problema: In urma cu 6 luni a fost prins baut la volan de catre politisti, dar nu pe drum public ci pe un ... (vezi toată discuția)