avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident rutier in stare de ebrietate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident rutier in stare de ebrietate

Buna seara , va rog daca se poate sa ma ajutati cu un sfat .Sotul meu a avut un accident , cu o avarie usoara si o alcolemie de 0.71 in AR ,si permisul ia fost retinut .-FAPTA-POATE FI TRECUTA LA CONTRAVENTIE, SAU DUPA 3 SAU 6 LUNI SA I SE DEA PERMISUL??:(:sorry:
Cel mai recent răspuns: pib9746 , utilizator 11:56, 20 Aprilie 2010
Depinde cat va iesi alcoolemia la sange.
In mod aproape sigur fapta sotului dvs.va fi socotita infractiune deoarece alcoolemia initiala(valoarea acesteia) se dubleaza in urma recoltarii probelor biologice.
In aceasta situatie i se va intocmi dosar penal pentru conducerea unui autovehicul cu imbibatie alcoolica in sange de peste 0,80 g./l. aer expirat,fapta fiind prevazuta de art,86 al.1 din OUG nr.195/2001si fiind sanctionabila cu inchisoarea de la 1 an la 5 ani
In urma aplicarii unei sanctiuni penale permisul de conducere va fi anulat.
Daca sotul dvs.a recunoscut fapta si avea o atitudine de colaborare formala cu organele de urmarire penala si cu instanta de judecata si daca nu este recidivist,probabil ca va primi o sanctiune minima cu suspendarea executarii pedepsei,iar dupa 1 an de ramanerea definitiva a hotararii de condamnare,are dreptul sa introduca actele pentru examen in vederea obtinerii unui nou permis de conducere
si eu am fost implicat intr,un accident rutier si rez la sange intarzie sa apara si au trecut 15 zile de la recoltare....dak intarzie si la dvs faceti recalculare la a 2 a proba..toate cele bune

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis retinut pentru alcool costi_caly costi_caly salut! am consumat 2 pahare de bere si dupa aproximativ 10 minute am fost oprit testat si am avut alcolemie de 0,3 am cerut probe biologice dar am fost plimbat ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie lazarv lazarv am fost implicat intr-un accident rutier soldat cu pagube materiale. Am avut alcoolemia de 0.44 in aerul expirat, s-a inceput deschiderea dosarului penal si ... (vezi toată discuția)
Accident rutier fara victime umane, alcoolemie pib9746 pib9746 duminica spre luni in tp ce conduceam un autoturism pe un drum judetean din kuza oboselii am p[ierdut controlul volanului si am intrat intr,un pom..am intrat ... (vezi toată discuția)