Buna seara , va rog daca se poate sa ma ajutati cu un sfat .Sotul meu a avut un accident , cu o avarie usoara si o alcolemie de 0.71 in AR ,si permisul ia fost retinut .-FAPTA-POATE FI TRECUTA LA CONTRAVENTIE, SAU DUPA 3 SAU 6 LUNI SA I SE DEA PERMISUL??:(:sorry:
In mod aproape sigur fapta sotului dvs.va fi socotita infractiune deoarece alcoolemia initiala(valoarea acesteia) se dubleaza in urma recoltarii probelor biologice.
In aceasta situatie i se va intocmi dosar penal pentru conducerea unui autovehicul cu imbibatie alcoolica in sange de peste 0,80 g./l. aer expirat,fapta fiind prevazuta de art,86 al.1 din OUG nr.195/2001si fiind sanctionabila cu inchisoarea de la 1 an la 5 ani
In urma aplicarii unei sanctiuni penale permisul de conducere va fi anulat.
Daca sotul dvs.a recunoscut fapta si avea o atitudine de colaborare formala cu organele de urmarire penala si cu instanta de judecata si daca nu este recidivist,probabil ca va primi o sanctiune minima cu suspendarea executarii pedepsei,iar dupa 1 an de ramanerea definitiva a hotararii de condamnare,are dreptul sa introduca actele pentru examen in vederea obtinerii unui nou permis de conducere
si eu am fost implicat intr,un accident rutier si rez la sange intarzie sa apara si au trecut 15 zile de la recoltare....dak intarzie si la dvs faceti recalculare la a 2 a proba..toate cele bune
Alcoolemie
lazarv
am fost implicat intr-un accident rutier soldat cu pagube materiale. Am avut alcoolemia de 0.44 in aerul expirat, s-a inceput deschiderea dosarului penal si ... (vezi toată discuția)