avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... alcoolemie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

alcoolemie

am fost implicat intr-un accident rutier soldat cu pagube materiale. Am avut alcoolemia de 0.44 in aerul expirat, s-a inceput deschiderea dosarului penal si mi-a fost luat permisul pt. 90 de zile. Mi s-au recoltat 2 probe de sange la interval de o ora. Ieri am achitat taxa pt. analize si mi s-au spus rezultatele. Prima proba 0.80 si cea de-a doua 0.60. Poate ma ajutati . Nu stiu acum unde ma incadrez. La penal sau nu. De asta depinde si despagubirea RCA.
Cel mai recent răspuns: Marius Zaharia , Avocat 08:12, 17 Decembrie 2009
Buna ziua !
Avand in vedere prevederile legale, o alcolemie de sub 0, 80 la mie alcool pur in sange, nu se constituie ca infractiune. In acest sens va expun prevederile art. 87, al.(1) din OUG 195/2002 actualizata : "Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de catre o persoana care are o îmbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseste cu închisoare de la unu la 5 ani".
Fapta dumneavoastra constituie contraventie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis de conducere cosmin_nasu cosmin_nasu am fost oprit in trafic de politia rutiera am fost testat cu aparatul etilotest acesta indicand valoarea de 0,46 alcool pur in aerul expirat apoi am fost ... (vezi toată discuția)
Dosar penal sau nu? virgi6nia virgi6nia ma facut un accident fara victime alcolemia a fost de 0,80 in sange, risc dosar penal ,care este procedura, se judeca la parchet in cazul unei amenzi ... (vezi toată discuția)
Permis retinut pentru alcool costi_caly costi_caly salut! am consumat 2 pahare de bere si dupa aproximativ 10 minute am fost oprit testat si am avut alcolemie de 0,3 am cerut probe biologice dar am fost plimbat ... (vezi toată discuția)