avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident rutier fara victime umane, alcoolemie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident rutier fara victime umane, alcoolemie

duminica spre luni in tp ce conduceam un autoturism pe un drum judetean din kuza oboselii am p[ierdut controlul volanului si am intrat intr,un pom..am intrat in stare de soc si am ramas la locul accidentului pana knd a treqt un alt participant la trafic si a sunat la 112...in urma accidentului ma aflam singur in autoturism deci sunt pagube doar materiale fara victime...am fost la spital pentru recoltare,mi sau recoltat 2 probe la interval de 1 ora...in aparatul etilotest mi sa precizat ca am o alcolemie de 0.40 iar aqm trebuie sa astept probele de sange care nu stiu nimic de ele si la politie mi sa zis ca voi fi anuntat cand probele vor fi duse la IML si nici aqm nu stiu nimic de ele...intrebarea mea este!CE SE VA INTAMPLA CU MINE?mentionez este prima abatere de acest gen...va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 7 Aprilie 2010
pib9746, utilizator
Cel mai recent răspuns: pib9746 , utilizator 23:22, 14 Aprilie 2010
Daca in urma efectuarii analizelor de sange se constata ca nu depasiti valoarea de 80 g/l alcool pur in sange, va veti alege doar cu o amenda contraventionala, ceea ce cred ca se va si intampla, asta judecand dupa valoarea etilotestului, insa daca valoarea va fi depasita riscati un dosar penal pentru art.87 al.1 din OUG.195/2002.
Ultima modificare: Joi, 8 Aprilie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
dar am auzit ca nu are qm sa,mi iasa peste limita legala adik peste 0.80 g/l...problema este ca mi,a luat pemisul si mi sa dat o dovada fara drept de circulatie...voi mai avea vreodata permis de conducere?
~ Conținut șters la cerere ~
la aparatul etilotest a iesit 0.40 k am vaz chitanta aia care o scoate imediat aparatul...mie mi,e frica de sange k nush cat ar putea iesi si nu vreau k restul vietii sa,mi fie patata de un cazier care a fost faqt dintr,o prostie care o voi regreta toata viata...asat e...soarta...#-o
Asa cum va spuneam nu vad decat o sanctionare contraventionala, de obicei valoarea care este identificata este dublul celei gasite la etilotest deci limita maxima pe contraventie.Si daca sa zicem ar depasi valoric nu veti ramane cu cazier toata viata, deci nu disperati pana la sosirea rezultatelor.

Alte discuții în legătură

Este bine sa cer recalcularea alcoolemiei? eu45ani eu45ani am fost depistat cu aparatul etilotest cu o alcoolemie de 061 in aerul expirat,ce urmari poate avea acesta fapta si daca e bine sa cer recalcularea,multumesc (vezi toată discuția)
Carnet suspendat de un an roby89 roby89 Acum 1 an am fost oprit de politie pt depasirea limitei de viteza in localitate (Cluj - 87 km/h), problema e ca am fost si un pic baut, avand o alcoolemie de ... (vezi toată discuția)
Permis retinut tequila tequila in data de 25 mai am fost oprit de politia rutiera si am fost supus testului cu aparatul etilotest ...am fost dus si la iml unde mi-au ... (vezi toată discuția)