avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Carnet suspendat de un an
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Carnet suspendat de un an

Acum 1 an am fost oprit de politie pt depasirea limitei de viteza in localitate (Cluj - 87 km/h), problema e ca am fost si un pic baut, avand o alcoolemie de 0,56 in aerul expirat. Mi s-au recoltat probe de sange dar inca nu am aflat rezultatele analizelor! Am fost la politie de nenumarate ori si mi s-a spus ca nu mi-au ajuns analizele, dupa vreo 3 luni, am fost iar, analizele au ajuns, dar mi-au spus ca ei nu pot sa-mi spuna rezultatele si ca procurorii care se ocupa de dosar o sa ma anunte cand ajung la dosarul meu. A trecut 1 an si inca nimic! NU exista ceva lege prin care eu pot cere eliberarea unei dovezi (in locul permisului), pana la solutionarea dosarului ?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:19, 18 Noiembrie 2010
Trebuie sa vi se comunice rezultatul alcoolemiei din sange de catre organul de cercetare penala,aveti dreptul sa faceti o cerere pentru dovada cu drept de circulatie catre prim procurorul parchtului,dar in asemenea cazuri nu se aproba.
Mergeti cu un memoriu in audienta la prim procurorul parchetului care supravegheaza desfasurarea cercetarilor prin care solicitati sa va fie comunicat stadiul anchetei.
In general valorile probelor bilogice recoltate sunt cam dublul valorii probei cu etilotestul,deci vi se va intocmi dosar penal pentru conducere pe drumurile publice cu o imbibatie alcoolica mai mare de 0,80 g/l alcool pur in sange,pedeapsa fiind inchisoare de la 1 an la 5 ani.
Daca nu aveti antecedente penale si ati avut o atitudine de colaborare formala cu anchetatorii si o veti avea si in instanta in cadrul cercetarii judecatoresti,in functie si de alte circumstante personale,veti fi sanctionat cu pedeapsa cu suspendarea executarii,conf.art.81 c.pen.
Se va dispune anularea permisului de conducere ,iar dupa 1 an de la ramenerea definitiva hotararii judecatoresti,aveti dreptul sa formulati o noua cerere, pentru a fi acceptat la un nou examen pentru redobandirea permisului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcool la volan ketu ketu am o intrebare cum pot sa scap de dosar penal si fara a nulare permis am baut 5 pahare de tuica 30 grade 250ml si mea esit 0,53 la politist in alcoltest la ... (vezi toată discuția)
Retinere permis bogdanalexandru bogdanalexandru salut! Mi.sa retinut permisul pentru o alcoolemie de 0.62 in aerul expirat si mi.sa recoltat proba de sange 0.92. Ce consecinte voi avea. (vezi toată discuția)
Suspendare permis de conducere cosmin_nasu cosmin_nasu am fost oprit in trafic de politia rutiera am fost testat cu aparatul etilotest acesta indicand valoarea de 0,46 alcool pur in aerul expirat apoi am fost ... (vezi toată discuția)