BUNA ZIUA, IN DATA DE 23.08.2010, AM FOST DEPISTAT CONDUCAND AUTOVEHICOLUL PROPRIETATE PERSONALA PE DRUMURILE PUBLICE AVAND O ALCOOLEMIE DEPISTATA ULTERIOR LA SPITAL, DE 1,34 LA MIE . NU S-A INTAMPLAT NICI UN ACCIDENT , CI PUR SI SIIMPLU AM FOST OPRIT IN TRAFIC, AM COLABORAT CU ORGANELE DE POLITIE MERGAND LA SPITAL SI APOI LA SECTIE UNDE AM DAT DECLARATII. NICI ACUM NU AM FOST CHEMAT LA AUDIERI SI AS DORI SA STIU DACA ESTE NORMAL CE SE INTAMPLA SI TOTODATA DACA SE POATE, SA STIU , CE PEDEAPSA RISC PENTRU ACEASTA FAPTA. MENTIONEZ FAPTUL CA SUNT LA PRIMA ABATERE .VA MULTUMESC ANTICIPAT !
In primul rand, nu mai scrieti cu litere mari, este foarte obositor la citit.
Referitor la intrebare, vedeti art. 87 Cod rutier.
Art.87. - (1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.
Spuneti ca ati avut 1,34 la mie.
Nu au fost doua valori, la interval de o ora?
Care a fost rezultatul la cea de-a doua proba? Poate v-ar ajuta un calcul retroactiv.
Riscati o condamnare pentru savarsirea infractiunii prev. de art.87 al.1 din Oug.195/2002, infractiune pedepsita cu inchisoare intre 1-5 ani.
De asemenea, in cazul condamnarii pentru aceasta infractiune permisul dvs. de conducere se va anula.
Va veti putea prezenta la examen pentru obtinerea unui nou permis de conducere pentru toate categoriile avute anterior condamnarii, dupa 1 an de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare si asta in situatia in care veti obtine o pedeapsa cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei sau cu suspendarea executarii sub supraveghere.
Avanad in vedere ca ati avut o pozitie de colaborare si banuiesc si de recunoastere si regret a faptei, aveti posibilitatea sa uzati de dispozitiile noii legi 202/2010 si astfel sa obtineti o reducere limitelor de pedeapsa cu 1/3 pentru infractiunea retinuta in sarcina dvs.
Angajati avocat .
In cazul de fata, avand in vedere valoarea alcoolemiei, ce nu este una foarte mare, si facand aplicarea circumstantelelor atenuante ( prima abatere, atitudine de colaborare, sincera si de regret), precum si daca veti face uz de prevederile art 320 indice 1 din codul de procedura penala " Până la începerea cercetării judecătoreşti, inculpatul poate declara personal sau prin înscris autentic că recunoaşte săvârşirea faptelor reţinute în actul de sesizare a instanţei şi solicită ca judecata să se facă în baza probelor administrate în faza de urmărire penală" in acest caz veti beneficia de reducerea cu o treime a limitelor pedepsei, si probabil veti primi o pedeapsa cu suspendare. Succes!
In primul rand , multumesc pentru raspuns . Nu am solicitat o a doua proba pentru ca nu am stiut ca se poate face . Oricum acum sunt convins ca este prea tarziu. In conditiile date si prezentate de mine am vreo sansa sa scap cu amenda administrativa si daca nu ce risc mai mult ? Multumesc frumos .
Este obligatorie recoltarea a doua probe biologice la un interval de o ora.
Daca ati refuzat recoltarea celei de a doua probe, o recalculare a alcoolemiei nu se mai poate solicita.
In rest v-am aratat in raspunsul dat ce riscati, adica o condamnare si o anulare a permisului.
V-am aratat de asemenea ce puteti face pentru a putea primi o pedeapsa sub minimul special prevazut de lege.
Alcool la volan
darac
am fost depistat in trafic in influenta alcolului. pe alcoltest am avut0.50. am fost dus la spital pentru recoltarea probelor de sange, unde mi sau luat doua ... (vezi toată discuția)
Alcoolul la volan
cipriang4s
buna ziua 1 aseara un prieten a fost oprit de o masina a politiei rutiere moinesti undeva in jurul orasului mai precis intro comuna la tara si a fost pus sa ... (vezi toată discuția)