am fost depistat in trafic in influenta alcolului. pe alcoltest am avut0.50. am fost dus la spital pentru recoltarea probelor de sange, unde mi sau luat doua probe la interval de 1 ora. in prima proba mia iesit1:25 iar in cea dea doua 0:80. sunt la prima abatere. ce sanse am sa imi mai revad permisul inapoi?
sansele sunt cele date de lege
Art. 79. - (1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de catre o persoana care are o îmbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge ori o concentratie ce depaseste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat sau care se afla sub influenta unor substante ori produse stupefiante sau medicamente cu efecte similare acestora se pedepseste cu închisoare de la 1 la 5 ani.
Cat despre permis, vi-l recuperati dupa executarea pedepsei...:confused:
Art.corect este 87 alin 1 din OUG 195/02 rep.In cadrul anchetei solicitati efectuarea unei recalculari a alcoolemiei pentru stabilirea ei la ora depistarii.
Daca rezultatul este sub valoarea de 0.80 g %0 atunci va recuperati permisul daca au trecut 90 zile si in timpul anchetei nu v-ati prelungt dovada de circulatie.Daca valoarea este peste 0,80g%0 atunci veti fi condamnat cu suspendare si vi se va anula permisul de conducere.
Faptul ca ati avut 1.25 si dupa o ora 0.8 alcolemie, rezulta ca diagrama era in scadere si pe cale de consecinta in momentul cand ati fost depistat, alcoolemia era mai mare. Deci e de rau..
Probabil ca veti fi condamnat (in cazul in care veti fi trimis in judecata) la o pedeapsa cu suspendare, sau (in cazul in care nu veti fi trimis in judecata) la o amenda administrativa (putin probabil).
insa permisul nu-l mai vedeti asa usor.
Taxi, du-ma repede la gara.
Alcool la volan
carok
buna ziua.as avea o nelemurire de acea apelez la voi.in data de 24 09 2010 am fost prins de politie si am fost testat cu alcoltestul si am avut o alcolemie de ... (vezi toată discuția)