avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcool la volan
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcool la volan

am fost depistat in trafic in influenta alcolului. pe alcoltest am avut0.50. am fost dus la spital pentru recoltarea probelor de sange, unde mi sau luat doua probe la interval de 1 ora. in prima proba mia iesit1:25 iar in cea dea doua 0:80. sunt la prima abatere. ce sanse am sa imi mai revad permisul inapoi?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:19, 14 Aprilie 2010
sansele sunt cele date de lege
Art. 79. - (1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de catre o persoana care are o îmbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge ori o concentratie ce depaseste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat sau care se afla sub influenta unor substante ori produse stupefiante sau medicamente cu efecte similare acestora se pedepseste cu închisoare de la 1 la 5 ani.
Cat despre permis, vi-l recuperati dupa executarea pedepsei...:confused:
Art.corect este 87 alin 1 din OUG 195/02 rep.In cadrul anchetei solicitati efectuarea unei recalculari a alcoolemiei pentru stabilirea ei la ora depistarii.
Daca rezultatul este sub valoarea de 0.80 g %0 atunci va recuperati permisul daca au trecut 90 zile si in timpul anchetei nu v-ati prelungt dovada de circulatie.Daca valoarea este peste 0,80g%0 atunci veti fi condamnat cu suspendare si vi se va anula permisul de conducere.
Faptul ca ati avut 1.25 si dupa o ora 0.8 alcolemie, rezulta ca diagrama era in scadere si pe cale de consecinta in momentul cand ati fost depistat, alcoolemia era mai mare. Deci e de rau..
Probabil ca veti fi condamnat (in cazul in care veti fi trimis in judecata) la o pedeapsa cu suspendare, sau (in cazul in care nu veti fi trimis in judecata) la o amenda administrativa (putin probabil).
insa permisul nu-l mai vedeti asa usor.
Taxi, du-ma repede la gara.
Dar este vro sansa sa nu ma trimita in instanta?
mentionez ca am declarat ca bausem 2 cafele inainte sa fiu oprit

Alte discuții în legătură

Alcool la volan carok carok buna ziua.as avea o nelemurire de acea apelez la voi.in data de 24 09 2010 am fost prins de politie si am fost testat cu alcoltestul si am avut o alcolemie de ... (vezi toată discuția)
Am condus sub influenta alcoolului D3m3nTuL D3m3nTuL Am baut intr-o seara cu prietenii si m-am urcat la volanul masinii...dupa o curba ma oprit politia si mi-a iesit la fiola 0,53 alcool m-au dus la probe de ... (vezi toată discuția)