avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcool la volan
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcool la volan

am fost depistat in trafic in influenta alcolului. pe alcoltest am avut0.50. am fost dus la spital pentru recoltarea probelor de sange, unde mi sau luat doua probe la interval de 1 ora. in prima proba mia iesit1:25 iar in cea dea doua 0:80. sunt la prima abatere. ce sanse am sa imi mai revad permisul inapoi?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:19, 14 Aprilie 2010
Vi se va intocmi dosar penal pentru conducerea unui vehicul pe drumurile publice cu o imbibatie alcoolica mai mare de 0,8o g./l. aer expirat ceea ce constituie infractiune,conform art.86 al.1 c.rut.sanctionabila cu inchisoarea de la 1 an la 5 ani.
Este bine ca in cadrul probatoriilor ce se vor administra sa solicitati recalcularea alcoolemiei,macar si pentru a fi constinta impacata ca ati uzitat si de acest demers legal.
In functie de conduit dvs.in cadrul urmaririi penale,de recunoastere a faptei,ade colaborare cu organele de urmarire penala si cu instanta de judecata este foare posibil sa vi se dea o pedeapsa minim cu suspendarea executarii conf.art.81 c.pen.
La permis trebuia sa va ganditi inainte sa consumati,acum mai aveti de asteptat intre 6 luni si un an ,in functie de cuantumul/dozarea pedepsei,de la ramanerea definitiva a sentintei de condamnare,dupa care vet fi programat pentru a sustine examenul de conducere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcool la volan carok carok buna ziua.as avea o nelemurire de acea apelez la voi.in data de 24 09 2010 am fost prins de politie si am fost testat cu alcoltestul si am avut o alcolemie de ... (vezi toată discuția)
Am condus sub influenta alcoolului D3m3nTuL D3m3nTuL Am baut intr-o seara cu prietenii si m-am urcat la volanul masinii...dupa o curba ma oprit politia si mi-a iesit la fiola 0,53 alcool m-au dus la probe de ... (vezi toată discuția)